Hogy kell elkészíteni a menzás tejbegrízt? (tudásbázis)
A kristálycukor és a nádcukor ugyanaz az anyag,felesleges pénzkidobás a drágábbat venni.
Persze,ha neked az jobb...
Van erről rengeteg tanulmány,cikk,de nem vagyok nagy laptop-betyár,nem tudom belinkelni! :-)
Csak írd e a keresőbe a nádcukrot,és ki is fogja dobni ezeket az írásokat.
Amikor magamnak, majd a gyerekeimnek főztem, még nem volt divat a nádcukor, aminek az „íze igencsak eltér a mi megszokott fehér cukrunktól, hiszen a mesterséges eljárásnak köszönhetően a fehér cukor 90%-ban, míg a nádcukor kb. 20%-ban tartalmaz édes vegyületet”.
Így ezzel neked kell kikísérletezned.
Vagyis azt akarod tudni, hogyan NEM kell tejbegrízt készíteni? :)
Ez volt az első étel, amit 10-12 évesen megtanultam elkészíteni. 18-20 éves koromig hetente legalább egyszer biztosan ettem, annyira szerettem. A menzait mindig utáltam, mert híg volt, íztelen és éppen csak a közepére tettek egy kiskanálnyi kakaós cukrot.
A jól bevált elkészítési módot feltettem a receptjeim közé a kedvedért. Sok sikert!
A só az ízek karmestere!!!
Nekem ezt tanította a mesterem annó,és használom is mindenbe. :-)
Nekem a menzas tejbegriz nyitja a hozza szort menzas kakaoporban rejlik :)
Ahhoz nincs hasonlo!
:) örülök, hogy a Tiednek sikere volt!
az arányok majdnem ugyanezek voltak nálam is, 5 deci tej 2 deci víz. csak mikor a cukrot raktam bele, kicsit megszaladt a kezem, és beleborítottam még vagy 1-2 kanálnyit a 2 kanálon felül. darából meg 5-öt tettem, abban bíztam, hogy ha túl híg is lesz, dermed majd még kicsit, ameddig hűl. hát nem így lett... ja, meg egy kis vajat is tettem bele. de végül is megittam... sajnáltam volna kidobni. :)
Na én elkészítettem, kisfiamnál siker lett, férj meg most kóstolja. :)
2 dl víz + 5 dl tej, 2 kiskanál cukor, egy vaníliás cukor(minden édességbe rakok, függőség:)), amikor már jól gőzölgött beleraktam előre kimért 9 evőkanál darát. Addig kevergettem, míg az edényfalán már nem láttam fehér szemet.
Szerintem tökéletes lett, be is írom a receptfüzetembe.
Már gyerekkorom óta nem ettem. :)
Köszi az ötletet L.Ann!
(Férjnek is ízlett.)
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Pelenkatorta! - Hogyan kell elkészíteni?
- Hogyan kell elkészíteni a grízgaluskát?
- Van itt műkörmös szakember? Elmagyaráznád nekem kérlek, hogy hogyan kell elkészíteni és mit kell vennem ehhez a körömhöz? (kép van)
- Hogy kell elkészíteni a habarást, úgy, hogy ne legyen csomós (pl tökfőzelékhez)?