Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell elkészíteni a menzás tejbegrízt? fórum

Hogy kell elkészíteni a menzás tejbegrízt? (tudásbázis)


1 2
32. anya4005 (válaszként erre: 31. - L.Ann)
2014. okt. 25. 12:39

A kristálycukor és a nádcukor ugyanaz az anyag,felesleges pénzkidobás a drágábbat venni.

Persze,ha neked az jobb...

Van erről rengeteg tanulmány,cikk,de nem vagyok nagy laptop-betyár,nem tudom belinkelni! :-)

Csak írd e a keresőbe a nádcukrot,és ki is fogja dobni ezeket az írásokat.

31. L.Ann (válaszként erre: 30. - Syria)
2014. okt. 25. 09:04
én is azt hallottam, de sosem jártam utána, hogy miért. franciaországban élek.
30. syria (válaszként erre: 29. - L.Ann)
2014. okt. 25. 08:47
Jól teszed. A nádcukor nagyon egészséges. Merre élsz, ahol már elterjedt?
29. L.Ann (válaszként erre: 28. - Syria)
2014. okt. 24. 09:58
köszi a választ! én is fehér cukron nőttem fel, csak mióta külföldre költöztem, azóta használok nádcukrot. itt ez a "divat", én pedig próbálok alkalmazkodni. :)
28. syria (válaszként erre: 27. - L.Ann)
2014. okt. 24. 06:58

Amikor magamnak, majd a gyerekeimnek főztem, még nem volt divat a nádcukor, aminek az „íze igencsak eltér a mi megszokott fehér cukrunktól, hiszen a mesterséges eljárásnak köszönhetően a fehér cukor 90%-ban, míg a nádcukor kb. 20%-ban tartalmaz édes vegyületet”.

Így ezzel neked kell kikísérletezned.

27. L.Ann (válaszként erre: 26. - Syria)
2014. okt. 23. 10:54
tudom hülye kérdés, de kristálycukor helyett nádcukorból is ugyanolyan lesz az íze? van különbség az ízük és intenzitásuk közt?
26. syria
2014. okt. 23. 09:28
Szívesen. Majd számolj be az eredményről! :)
25. L.Ann (válaszként erre: 24. - Syria)
2014. okt. 22. 18:59
Köszönöm szépen! ;-)
24. syria (válaszként erre: 1. - L.Ann)
2014. okt. 22. 18:02

Vagyis azt akarod tudni, hogyan NEM kell tejbegrízt készíteni? :)


Ez volt az első étel, amit 10-12 évesen megtanultam elkészíteni. 18-20 éves koromig hetente legalább egyszer biztosan ettem, annyira szerettem. A menzait mindig utáltam, mert híg volt, íztelen és éppen csak a közepére tettek egy kiskanálnyi kakaós cukrot.


A jól bevált elkészítési módot feltettem a receptjeim közé a kedvedért. Sok sikert!

2014. okt. 21. 19:31
Kell bele egy picike só, mert az kidobja az édes ízt. :)
22. L.Ann (válaszként erre: 20. - Survivor3)
2014. okt. 20. 22:01
jogos
21. anya4005 (válaszként erre: 20. - Survivor3)
2014. okt. 20. 21:38
Nah,igen...
20. survivor3 (válaszként erre: 1. - L.Ann)
2014. okt. 20. 18:40
1. Végy egy 200 literes üstöt...
19. L.Ann (válaszként erre: 18. - Zebracsikó)
2014. okt. 19. 20:42
tényleg, málnaszörpös tejberizs, arról teljesen meg is feledkeztem! na ha megtanultam elkészíteni a menzás tejbegrízt, az ovis szörpös tejberizs lesz a következő. köszi a tippet! :)
18. zebracsikó (válaszként erre: 14. - Arrival)
2014. okt. 19. 20:35
az én ovimban kakaósan adták a grízt, a tejberizst pedig málnaszörppel körülöntve, máig a számban az íze!!!
17. zebracsikó (válaszként erre: 13. - Bb439e0ca9)
2014. okt. 19. 20:34
sót minden édes ételbe kell tenni
16. L.Ann (válaszként erre: 14. - Arrival)
2014. okt. 19. 20:28
nálunk fahéjasan adták, imádtam!
15. anya4005 (válaszként erre: 13. - Bb439e0ca9)
2014. okt. 19. 20:17

A só az ízek karmestere!!!

Nekem ezt tanította a mesterem annó,és használom is mindenbe. :-)

2014. okt. 19. 20:16

Nekem a menzas tejbegriz nyitja a hozza szort menzas kakaoporban rejlik :)

Ahhoz nincs hasonlo!

2014. okt. 19. 20:09
Nekem a sót egy szakács ismerősöm mondta,aki dolgozott iskolai konyhán, azért írtam. Mint ahogy a gyümölcslevesbe, és -mártásba is. Persze épp csak egy picit :)
12. L.Ann (válaszként erre: 11. - Állólámpa)
2014. okt. 19. 19:13

:) örülök, hogy a Tiednek sikere volt!

az arányok majdnem ugyanezek voltak nálam is, 5 deci tej 2 deci víz. csak mikor a cukrot raktam bele, kicsit megszaladt a kezem, és beleborítottam még vagy 1-2 kanálnyit a 2 kanálon felül. darából meg 5-öt tettem, abban bíztam, hogy ha túl híg is lesz, dermed majd még kicsit, ameddig hűl. hát nem így lett... ja, meg egy kis vajat is tettem bele. de végül is megittam... sajnáltam volna kidobni. :)

2014. okt. 19. 19:07

Na én elkészítettem, kisfiamnál siker lett, férj meg most kóstolja. :)

2 dl víz + 5 dl tej, 2 kiskanál cukor, egy vaníliás cukor(minden édességbe rakok, függőség:)), amikor már jól gőzölgött beleraktam előre kimért 9 evőkanál darát. Addig kevergettem, míg az edényfalán már nem láttam fehér szemet.

Szerintem tökéletes lett, be is írom a receptfüzetembe.

Már gyerekkorom óta nem ettem. :)

Köszi az ötletet L.Ann!

(Férjnek is ízlett.)

10. L.Ann
2014. okt. 19. 19:00
na, hát az enyém nem hogy menzás, de még tejbegríz sem lett. kevés grízt, és sok cukrot raktam bele. az egész egy nagy trutyi. talán majd legközelebb...
2014. okt. 19. 18:51
Én mindig teszek bele egy kis vizet, meg a tejberizsbe is. De cukrot, sót soha. Mondjuk nem is darabos.
2014. okt. 19. 18:49
vizes tejjel :))
2014. okt. 19. 18:35
Cukrot minek? Mondjuk én a mama-féle tejbegrízen nőttem fel...
2014. okt. 19. 18:08
...és nem kell kevergetni, vagy kevésbé, hogy csomós maradjon.
5. L.Ann (válaszként erre: 4. - Állólámpa)
2014. okt. 19. 18:01
:)
2014. okt. 19. 17:53
Hűű, pont kapóra jön, épp azt terveztem, hogy ezt készítek vacsira. :) :)
3. L.Ann (válaszként erre: 2. - Bb439e0ca9)
2014. okt. 19. 17:47
köszi. a neten többféle recept is van, és nem tudom eldönteni, melyik az igazi. ezek szerinte eddig a víz a közös pont mindegyikben. :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook