Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell elkészíteni a habarást, úgy, hogy ne legyen csomós (pl tökfőzelékhez)? fórum

Hogy kell elkészíteni a habarást, úgy, hogy ne legyen csomós (pl tökfőzelékhez)? (tudásbázis)


28. gribedli*** (válaszként erre: 27. - Globus)
2016. márc. 21. 18:08
:DDD
27. globus (válaszként erre: 25. - Noncsika_21)
2016. márc. 21. 11:41

Van ilyen :)


"A feleség húsvét előtt sonkát főz és ilyenkor minden évben levágja a sonka végét. A férje látta ezt és megkérdezte: Drágám, miért vágod le főzés előtt a sonka végét? Mert ezt így tanultam az anyámtól! A férjnek fúrja az oldalát és legközelebb találkozik az anyósával megkérdezi, miért kell levágni a főzés előtt a sonka végét? Az anyós válasza: Nem tudom, de ezt tanultam az anyámtól! A kérdés csak nem hagyja békén, és amikor aztán meglátogatják a feleség idős nagyaját, ismét csak megkérdezi: Miért kell levágni főzés előtt a sonka végét? – Jaj aranyom, azért mert nekem kis lábasom van és nem fér bele!"

26. globus
2016. márc. 21. 11:40
Nem szoktam habverőt használni, hanem fakanalat. Jól kikavarom a tejfölt liszttel, még sűrűn, és ha már sima, apránként hígítom. Belezuttyintom a forró lébe, és ott is elkeverem.
2016. márc. 21. 09:43
Én pl. soha semmit nem habarok. Egyszerűen nem szeretem,nagymamám sem csinálta sosem. Vagy zsíros rántást teszek, vagy pedig tejszín, utána pici vízben kukorica keményítőt. Vagy mind a 3-mat :D :D
2011. júl. 24. 10:45
Mindig húzd félre a tűzről,mikor a habarást beleteszed.
2011. júl. 24. 09:52
Én szinte minden rántok-habarok ..én csak így hívom...Felteszek olajat a tűzre bele a (hagyma ha kell) lisztet aztán kevés paprikát és mehet a fözibe.....annyi olaj legyen hogy könnyen el lehet keverni benne a lisztet.
2011. júl. 24. 09:49
Nagyon sűrűn kell kezdeni, hogy szinte alig lehessen keverni és ahogy csomómentesség válik lassan fel kell hígítani. Utána már óvatosan bele lehet keverni az ételbe és nem lesz csomós.
2011. júl. 24. 09:30
Minden esetre nagyon ajánlom, nem drága vegyél egy kicsi habverőt, és azzal kavard ki minden ilyesmit. palacsinta, habarások, mártások,majonéz stb re lehet használni. De addig is használj villát és azzal keverd.
2010. nov. 27. 16:01
Átkell szürni legaláb is én igy csinálom tea szürön
2010. nov. 27. 15:44
szerintem habverővel érdemes kevergetni
18. lisa1985 (válaszként erre: 17. - Gy.Ibi)
2010. nov. 21. 10:10
Köszi szépen ez is jó ötlet. Nagyon aranyosak vagytok.
17. Gy.Ibi
2010. nov. 16. 23:33

Egyszer lett csomós a paradicsommártásom,át kellett szűrni,hogy megmentsem.Azóta minden rántást,habarást levestészta szűrőn keresztül öntök.Beleérjen a lébe,gyors,garantált csomómentes.

Nekem ez vált be.

2010. nov. 16. 21:42
Akár habarást, akár rántást egy kisebb habverővel tudsz csomómentesre keverni. A habarásba , hogy felhígítsd mindig a forró főzőléből tegyél egy keveset és keverd össze, majd így öntsd az ételbe és ott is keverd, de már fakanállal. A rántást meg mindig hideg vízzel hígitsd és utána tedd az ételbe. Ezt hívják hőegyensúlynak, és azért kell, hogy a hideg és forró találkozása ne kapja össze, illetve ne csomósítsa össze a sűrítő anyagot.
2010. nov. 16. 11:26
Én mindig kézzel kavarom, sosem lesz csomós, csak sűrűn kell kavarni, mert ha híg sosem lesz sima.
2010. nov. 16. 10:52
Köszönöm szépen mindannyiotoknak a tapasztalatait, így fogom csinálni :)
2010. nov. 16. 10:51
A lisztet először pici vízzel keverd össze,habverővel (kézi),csak mikor már csomó mentes jöhet a tej,vagy tejföl.Míg nincs rutinod,ha még sem sikerül,csak az a kis liszt meg víz megy kárba.De én mindig így csinálom még ma is pedig már jó húsz éve főzök.
2010. nov. 16. 10:49
De tudod mi a 100%? Ha a habarást bot turmixal összeturmixolod. :) Így tuti nem lesz csomós. :)
11. mh07
2010. nov. 16. 10:48
A főzelékekhez kiváló sűrítő a kukorica keményítő, amit kevés vízben fel kell oldani és azután hozzáadni a tejet, tejfölt vagy tejszínt. Soha nem lesz csomós.
2010. nov. 16. 10:48
én shékes pohárba teszem először egy kis folyadékot utána a többit és jól összerázom, sosem marad csomós
9. Erikkka (válaszként erre: 6. - Szeszipuszi)
2010. nov. 16. 10:48
Bizony, anyósom is így mondta! :)
2010. nov. 16. 10:47
Én tejjel szoktam csinálni és habverővel jól kikavarom!
7. mh07
2010. nov. 16. 10:46
A szárazanyagot (lisztet) egy tálba tesszük, majd fokozatosan adjuk hozzá a nedves anyagot (tej, tejföl) és habverővel folyamatosan keverve simára (csomómentesre)keverjük. Amikor az ételhez adjuk, akkor pedig hőkiegyenlítést végzünk. A hideg habaráshoz kanalanként merünk a sűrítendő - meleg - ételből, ezt szintén folyamatosan keverjük. Végül a csomómentes sűrítőnket fokozatosan hozzákeverjük az ételhez. Amit szintén jól elkeverünk és néhány percig együtt forraljuk.
2010. nov. 16. 10:46

A kézi habverő tényleg nagyon jó.

No és még valami:

A hideg lisztes tejfölbe keverj egyre több meleg ételt. Mikor már átlangyosodott, akkor keverd bele az összesbe. Ez leginkább a habart leveseknél fontos. Így nem lesz csomós és tejföl golyócskák sem fognak úszkálni a tetején.


Ökölszabály: meleg rántást hideggel, hideg habarást meleggel kell felönteni.

2010. nov. 16. 10:45
Szét kell kavarni....:)csomómentesre!
2010. nov. 16. 10:44
Jó kikevered habverővel,én szoktam vizet is tenni hozzá.vagy veszel a tökléből és azzal is kikevered.A forró lé összekapja.
2010. nov. 16. 10:44
tejföl, liszt, egy kis víz. VAn az a habverő, ami ilyen hosszúkás, azzal kell elkeverni. Amikor berakod a főzelékbe, akkor levesszűrőn keresztül kavargatva beleengeded. Tutira nem lesz csomós...
2010. nov. 16. 10:43
Kézi habverővel keverd a dolgokat, ne kanállal vagy fakanállal.
2010. nov. 16. 10:42
Hogy kell elkészíteni a habarást, úgy, hogy ne legyen csomós (pl tökfőzelékhez)?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook