Hogyan kell a grízes tésztát jól elkészíteni? Hogy ne legyen ragacsos a gríz? (tudásbázis)
6. green angel
2012. aug. 11. 12:54
Irány a konyha......remélem jól sikerül!
5. barackmag
2012. aug. 11. 12:53
Grízt pirítasz és felöntöd egy kevés vízzel (óvatosan, mert könnyen kicsap a forró gőz), azonnal le kell takarni egy fedővel és a saját gőzében szépen megpuhul a gríz pár perc alatt. A víz mennyiségére kell figyelni, mert nem jó a kevés sem és a sok sem. Arányokat nem tudok, én mindig szemre csinálom.
4. globus (válaszként erre: 2. - Globus)
2012. aug. 11. 12:44
De hü.e vagyok, a felöltés ELŐTT kell pirítani a grízt.
3. 342402de6d (válaszként erre: 1. - Green angel)
2012. aug. 11. 12:42
A pirított grízt forró vízzel kell meglocsolgatni.
2. globus
2012. aug. 11. 12:12
Gríz nem szokott ragacsos lenni, inkább a tészta tud elázni, ha úgy sikerül.
Grízt pirítsd meg a vízzel felöntés után, és ne tejbedara, hanem egészen száraz morzsás legyen.
Lényeges, hogy a leszűrt tészta ne legyen vizes, alaposan csepegtesd le.
1. green angel
2012. aug. 11. 11:38
Hogyan kell a grízes tésztát jól elkészíteni? Hogy ne legyen ragacsos a gríz?
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- Grízes tésztát szoktak enni lekvár helyett szörppel?
- Hogy kell az üvegtésztát elkészíteni?
- A házilag elkészített pite és pogácsa tésztát le lehet-e fagyasztani?