Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell a grízes tésztát jól elkészíteni? Hogy ne legyen ragacsos a gríz? fórum

Hogyan kell a grízes tésztát jól elkészíteni? Hogy ne legyen ragacsos a gríz? (tudásbázis)


2012. aug. 11. 12:54
Irány a konyha......remélem jól sikerül!
2012. aug. 11. 12:53
Grízt pirítasz és felöntöd egy kevés vízzel (óvatosan, mert könnyen kicsap a forró gőz), azonnal le kell takarni egy fedővel és a saját gőzében szépen megpuhul a gríz pár perc alatt. A víz mennyiségére kell figyelni, mert nem jó a kevés sem és a sok sem. Arányokat nem tudok, én mindig szemre csinálom.
4. globus (válaszként erre: 2. - Globus)
2012. aug. 11. 12:44
De hü.e vagyok, a felöltés ELŐTT kell pirítani a grízt.
3. 342402de6d (válaszként erre: 1. - Green angel)
2012. aug. 11. 12:42
A pirított grízt forró vízzel kell meglocsolgatni.
2012. aug. 11. 12:12

Gríz nem szokott ragacsos lenni, inkább a tészta tud elázni, ha úgy sikerül.

Grízt pirítsd meg a vízzel felöntés után, és ne tejbedara, hanem egészen száraz morzsás legyen.

Lényeges, hogy a leszűrt tészta ne legyen vizes, alaposan csepegtesd le.

2012. aug. 11. 11:38
Hogyan kell a grízes tésztát jól elkészíteni? Hogy ne legyen ragacsos a gríz?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook