Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombás krumplileves csülökkel recept

Gombás krumplileves csülökkel recept

A Gombás krumplileves csülökkel hozzávalói:
30 dkg füstölt csülök,
20 dkg gomba,
60 dkg burgonya,
2 db vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
1 ek. liszt,
2 dl tejföl,
2 ek. étolaj
ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika, tárkony, tárkonyecet, petrezselyemlevél, babérlevél


Gombás krumplileves csülökkel

A Gombás krumplileves csülökkel elkészítési módja:
A csülköt előző nap babérlevéllel és 1 db hagymával ízesített vízben puhára főztem. Kicsontoztam, a húst félretettem, a főzőlevet pedig leszűrtem. A másik vöröshagymát finomra vágtam, kevés zsiradékon üvegesre pirítottam, majd felöntöttem a csülök levével. Forrás után hozzáadtam a kockára vágott krumplit, a felszeletelt zöldségeket és fűszereztem. Amikor a krumpli majdnem megpuhult, beletettem a felszeletelt gombát és az apróra feldarabolt csülökhúst. Pár perc forralás után a tejföl felét a liszttel csomómentesre kevertem, aztán besűrítettem vele a levest. Újraforrás után egy pár csepp tárkonyecettel ízesítettem. Tálaláskor egy kevés tejföllel díszítettem.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombás krumplileves csülökkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook