Gombás krumplileves csülökkel recept
A Gombás krumplileves csülökkel hozzávalói:30 dkg füstölt csülök,
20 dkg gomba,
60 dkg burgonya,
2 db vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
1 ek. liszt,
2 dl tejföl,
2 ek. étolaj
ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika, tárkony, tárkonyecet, petrezselyemlevél, babérlevél
A Gombás krumplileves csülökkel elkészítési módja:
A csülköt előző nap babérlevéllel és 1 db hagymával ízesített vízben puhára főztem. Kicsontoztam, a húst félretettem, a főzőlevet pedig leszűrtem. A másik vöröshagymát finomra vágtam, kevés zsiradékon üvegesre pirítottam, majd felöntöttem a csülök levével. Forrás után hozzáadtam a kockára vágott krumplit, a felszeletelt zöldségeket és fűszereztem. Amikor a krumpli majdnem megpuhult, beletettem a felszeletelt gombát és az apróra feldarabolt csülökhúst. Pár perc forralás után a tejföl felét a liszttel csomómentesre kevertem, aztán besűrítettem vele a levest. Újraforrás után egy pár csepp tárkonyecettel ízesítettem. Tálaláskor egy kevés tejföllel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 30. 20:26
A gombás krumplileves csülökkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.