Húsos pite recept
80 perc
A Húsos pite hozzávalói:
a tésztához:
30 dkg liszt,
10 dkg puha vaj,
1 db tojás
a töltelékhez:
1 fej hagyma,
1 db sárgarépa,
1 ek. vaj,
50 dkg darált marhahús,
1 dl tejszín,
1 ág kakukkfű,
1 db tojás,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors
A Húsos pite elkészítési módja:
A lisztet, vajat, tojást, 1 csipet sót és 3 ek. hideg vizet összedolgoztam, majd becsomagolva 30 percre hűtőbe tettem. A töltelékhez a finomra vágott hagymát a vajon üvegesre pároltam, majd rátettem a lereszelt répát és néhány percig együtt pirítottam. A darált marhahúst sóztam, borsoztam, hozzáadtam a tejszínt, a hagymás keveréket, a kakukkfű lecsipkedett leveleit és az egészet alaposan összedolgoztam. A tésztát két részre osztottam. Mindkettőt kör alakúra nyújtottam. Az egyik lapot a kivajazott piteformába simítottam, elosztottam rajta a darált húst, majd befedtem a másik lappal és lenyomkodtam a széleket. Lekentem a felvert tojással, aztán 180 C fokon alsó-felső sütésen kb. 45 perc alatt készre sütöttem. A töltelékbe zöldborsót, csemegekukoricát, gombát is tehetünk. Sertés- vagy csirkehússal is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 27. 20:16
A húsos pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.