Majonézes céklasaláta recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Majonézes céklasaláta hozzávalói:
50 dkg cékla,
2 dl majonéz,
3 gerezd fokhagyma,
1 ek. olívaolaj,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemlevél
A Majonézes céklasaláta elkészítési módja:
A céklát megfőztem, majd meghámoztam és egy nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Rányomtam a fokhagymát fokhagymanyomóval, hozzákevertem a majonézt, olajat és a fűszereket. Ezt követően legalább 2 órára a hűtőbe tettem, hogy jól összeérjenek az ízek. Önállóan is megállja a helyét, például pirítóson, de a legjobb frissen sültekhez.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 28. 20:04
A majonézes céklasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.