Gombaraguleves daragaluskával recept
A Gombaraguleves daragaluskával hozzávalói:1 csirkemellfilé
10 dkg csiperke gomba
4-5 szelet szárított vargánya
1 zöldhagyma
40 dkg vegyes zöldség
(sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, bármi)
petrezselyemzöld
lestyánlevél
1 paradicsom
0,5 paprika
só
bors
1 ek olaj
Daragaluska:
1 közepes tojás
4 csapott ek búzadara
pici só
A Gombaraguleves daragaluskával elkészítési módja:
A zöldhagymát és a paprikát apróra kockázzuk, a gombát és a többi zöldséget felszeleteljük. Olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, majd hozzáadjuk a gombát, és a borsó kivételével a többi zöldséget. Kissé elkeverjük, majd rádobjuk a csíkokra vágott (vagy kockázott) csirkemellet. Aprított petrezselyemzöldet szórunk rá és a hús fehéredéséig kevergetve pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lestyánlevelet és a paradicsomot, majd vízzel felengedjük. Tartalék lángon főzzük. Ha a zöldségek és a hús is puha, beletesszük a zöldborsót, és közben elkészítjük a galuskát. Daragaluska készítése: A tojást szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. Beletesszük a tojássárgáját, és kanalanként hozzákeverjük a búzadarát is. Közepes állagúra lazán összekeverjük, és 10 percet pihentetjük. Egy kanalat belemártunk a forró levesbe, majd a galuskából kimérünk egy kanálnyit, és beleeresztjük. Minden galuska előtt mártsuk meg a kanalat, hogy ne ragadjon rá a galuska. Tartalék lángon kb. 5 percet főzzük még a galuskákat úgy, hogy 2-3 percre lefedjük a lábast.
Melegen tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. aug. 31. 04:59
A gombaraguleves daragaluskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.