Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombaraguleves daragaluskával recept

Gombaraguleves daragaluskával recept

A Gombaraguleves daragaluskával hozzávalói:
1 csirkemellfilé
10 dkg csiperke gomba
4-5 szelet szárított vargánya
1 zöldhagyma
40 dkg vegyes zöldség
(sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, bármi)
petrezselyemzöld
lestyánlevél
1 paradicsom
0,5 paprika

bors
1 ek olaj

Daragaluska:

1 közepes tojás
4 csapott ek búzadara
pici só


A Gombaraguleves daragaluskával elkészítési módja:
A zöldhagymát és a paprikát apróra kockázzuk, a gombát és a többi zöldséget felszeleteljük. Olajon megdinszteljük a hagymát és a paprikát, majd hozzáadjuk a gombát, és a borsó kivételével a többi zöldséget. Kissé elkeverjük, majd rádobjuk a csíkokra vágott (vagy kockázott) csirkemellet. Aprított petrezselyemzöldet szórunk rá és a hús fehéredéséig kevergetve pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lestyánlevelet és a paradicsomot, majd vízzel felengedjük. Tartalék lángon főzzük. Ha a zöldségek és a hús is puha, beletesszük a zöldborsót, és közben elkészítjük a galuskát. Daragaluska készítése: A tojást szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. Beletesszük a tojássárgáját, és kanalanként hozzákeverjük a búzadarát is. Közepes állagúra lazán összekeverjük, és 10 percet pihentetjük. Egy kanalat belemártunk a forró levesbe, majd a galuskából kimérünk egy kanálnyit, és beleeresztjük. Minden galuska előtt mártsuk meg a kanalat, hogy ne ragadjon rá a galuska. Tartalék lángon kb. 5 percet főzzük még a galuskákat úgy, hogy 2-3 percre lefedjük a lábast.

Melegen tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombaraguleves daragaluskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook