Baconös-cukkinis nyúl recept
A Baconös-cukkinis nyúl hozzávalói:1 db cukkini (kb. 30-35 dkg)
2 db csiperke gomba
só
bors
kapor
3-4 csipetnyi szárított vargánya
5 dkg füstölt sajt
2 ek zabpehely
2 db tojás
olaj
1 tk zsemlemorzsa
10 szelet bacon
30 deka nyúlhús
A Baconös-cukkinis nyúl elkészítési módja:
A megmosott cukkinit és a gombát héjastól lereszeljük. Megszórjuk két csipetnyi sóval, néhány percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk. Ízesítjük borssal, kaporral és a szárított vargányával. Belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a zabpelyhet és a tojásokat, majd alaposan elkeverjük. Egy tepsit kiolajazunk, és meghintjük zsemlemorzsával, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy fedjék egymást a szeletek. Ezután beleborítjuk a cukkinis masszát. Sorban a tetejére rakjuk az apró darabokra vágott nyuszihusi csikokat, és a masszába nyomkodjuk. Végül ráhajtjuk a baconszeleteket úgy, hogy fedje a masszát. Foliaval 180 fokos sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen kb. 40 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 10-15 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. szept. 5. 06:37
A baconös-cukkinis nyúl elkészítési módja és hozzávalói.