Kivis túrótorta glukononnal recept
A Kivis túrótorta glukononnal hozzávalói:Kekszes alap
180 g üres cukormentes keksz
90 dkg margarin
Krém
500 g tehéntúró
300 g tejföl
2 kávéskanál vanília aroma
1 citromból nyert citromhéj
150 g glukonon
5 db lapzselatin
200 ml habtejszín
Teteje
3 közepes db kivi
2 teáskanál zselatin
A Kivis túrótorta glukononnal elkészítési módja:
Az osszetort kekszet az olvasztott margarinnal osszedollgozuk. Majd egy kerek torta formaba bele nyomkodjuk es elomelegitett sutobe Kb. 5-10 percig sütjük 210 fokos sütőben. Krém A habtejszínen és a zselatinon kívül minden hozzávalót jól elkeverünk, hogy minél krémesebb legyen . A habtejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a túrós krémhez. A zselatint a megfelelő módon elkészítjük, majd a krémhez adjuk. Teteje A krémet rátesszük a kekszalapra, majd a felszeletelt kiviket a torta tetejére pakoljuk úgy, hogy mindenhova jusson lehetőleg. A megmaradt kivit összeturmixoljuk, és annyi vízzel öntjük fel, hogy egy halvány zöldes színt kapjunk. Ebből 1 dl-t elkezdünk melegíteni, beletesszük a zselatint, és a megfelelő módon elkészítjük. Ráöntjük a torta tetejére, és hűtőbe tesszük kb. 3 órára, amíg a zselatin megszilárdul.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. aug. 29. 08:41
A kivis túrótorta glukononnal elkészítési módja és hozzávalói.