Zöldséges bulgur virslivel recept
A Zöldséges bulgur virslivel hozzávalói:2 bögre bulgur
25 dkg fagyasztott kukorica és zöldborsó
1 szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
pár csepp citromlé
1 chili paprika
2 pár virsli
só
bors
kakukkfű
rozmaring
1 ek sűrített paradicsom
kevés olaj
A Zöldséges bulgur virslivel elkészítési módja:
Egy kevés olajon futtassuk meg a zöldjével együtt felkarikázott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a bulgurt, a paradicsompürét és a fűszereket, valamint a fokhagymát. Keverjük jól át és öntsük fel 2x mennyiségű, azaz 4 bögre vízzel. Hagyjuk fedő alatt felforrni, majd tegyük bele a zöldségeket és a felkarikázott virsliket. Újból forraljuk fel, majd azonnal zárjuk el és hagyjuk, hogy fedő alatt bedagadjon a tört búza. Tálaláskor pár csepp citrommal bolondítsuk meg.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. szept. 3. 23:57
A zöldséges bulgur virslivel elkészítési módja és hozzávalói.