Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Göcseji gombaleves recept

Göcseji gombaleves recept

A Göcseji gombaleves hozzávalói:
10 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
0,5 kg burgonya
0,5 kg gomba
0.5 dl étolaj
1 teáskanál fűszerpaprika
1 db babérlevél
1 késhegynyi őrölt bors
1 pohár tejföl
1 lapos kanál liszt


A Göcseji gombaleves elkészítési módja:
A szalonnát kockára vágom. Az edény aljába beleöntöm az étolajat és a szalonnakockákat. Lassan megpirítom. Leveszem a tűzről és hozzáadom a fűszerpaprikát. Ezután beleteszem a megtisztított burgonyát és gombát és felengedem vízzel. Sózom, borsozom. Tehetünk bele ételízesítőt is, de akkor vigyázni kell a sóval. Kb. 30 percig lassú tűzön főzöm. A pohár tejfölbe belekeverem a lisztet és a kész leveshez öntöm. Ezután az első forrásnál lezárom, a tüzet alatta. Én a babérlevelet is kiveszem tálalás előtt.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A göcseji gombaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook