Húsleves - Darált húsból recept
30 perc
A Húsleves - Darált húsból hozzávalói:
20 dkg darált hús /csirkemell,pulyka,sertés/
2 szál répa
2 szál zöldség
1 fej lila hagyma
1 cs. petrezselyemzöld
1 cs. zellerzöld
fűszerek: vegeta,bors,pirosarany/csípős/
só, esetleg zöldpaprika,paradicsom
A Húsleves - Darált húsból elkészítési módja:
A hagymát apró kockára vágom, egy fél fakanál zsíron üvegesre dinsztelem, /aki olajat használ, az azzal dolgozzon/ hozzáteszem a darált húst és azt is dinsztelem egy kicsit.A tűzről levéve, azt előre megtisztított zöldségeket beleaprítom, /minél kisebb kockákat vágsz, annál gyorsabban kész/ feltéve lassú tűzön ezekkel is dinsztelem még pár percet.Közben vízforralóval készítek meleg vizet, és hozzáöntöm, de itt jön a LÉNYEG, az edény falához fakanalat teszek és ennek irányába töltöm fel, ugyanis általában a húslevest hideg vízzel készítjük, hogy ne legyen zavaros.De ezzel a megoldással rengeteg időt lehet megspórolni. Felöntés után, ha teljesen felforrt, már közepes lángon készítjük tovább.
A felsorolt zöldségeken kívül zöldborsót, karfiolt, karalábot stb. bármit használhatsz, tetszés szerint.
Tészták:cérnametélt, grízgaluska, lúdgege stb...
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Nemtudomka, 2010. febr. 5. 17:55
A húsleves - darált húsból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.