Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás tejfölös bundában sült karajszeletek recept

Fokhagymás tejfölös bundában sült karajszeletek recept

Elkészítési idő 60 perc

A Fokhagymás tejfölös bundában sült karajszeletek hozzávalói:
6 szelet karaj

őrölt bors

Páchoz:
2 dl tejföl
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 mk piros paprika
1 tojás
csipet őrölt bors
1 mk petrezselyemzöld

Panír:
10 dkg finomliszt

Sütéshez:
5 dl étolaj

Köret:
1 bögre rizs
2 bögre víz

1 mk őrölt bors
2 ek étolaj
20 dkg vegyes zöldség

Saláta:
1 csomag vegyes saláta
3 dl natúr joghurt
1 kapros salátaöntet


A Fokhagymás tejfölös bundában sült karajszeletek elkészítési módja:
Hús készítése: A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a borssal, a pirospaprikával, a petrezselyemzölddel és a tojással. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és többször megforgatjuk a tejfölös pácban, majd benne is hagyjuk 1 órát pácolódni. A pácból kiemelt szeleteket lisztbe forgatjuk, majd mérsékelt tűznél fedő alatt kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Köret készítése: Egy edényben olajat hevítünk, rátesszük a megmosott, lecsepegtetett rizst. Sóval, borssal ízesítjük, elkeverjük és felöntjük forró vízzel. Fedő alatt lassú tűzön főzzük, amíg egy kevés vizet beszív. 200 fokra felmelegített sütőbe betesszük a rizst, lefedjük és a sütőt lekapcsolva hagyjuk, hogy a rizs megduzzadjon, megpuhuljon. A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd az elkészült rizsbe beleforgatjuk. A salátát megmossuk, az öntet hozzávalóit összekeverjük és meglocsoljuk vele.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás tejfölös bundában sült karajszeletek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook