Joghurtos sajtos lepény 2 recept
A Joghurtos sajtos lepény 2 hozzávalói:A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.
1 bögre joghurt,
150 g sajt,
2 bögre liszt,
1/2 teáskanál cukor,
1/2 teáskanál só,
1/2 teáskanál szódabikarbóna.
A Joghurtos sajtos lepény 2 elkészítési módja:
Langyosítsuk meg a joghurtot, majd öntsük bele egy tálba adjuk hozzá a cukrot, a sót és a szódabikarbónát, keverjük össze, majd hagyjuk állni 5 percet. Az 5 perc elteltével keverjük hozzá a reszelt sajtot és a lisztet, dolgozzuk össze a tésztát. Osszuk el 5 egyenlő részre, majd nyújtsuk ki mindegyik darabot lepény formájúra. Tegyünk egy serpenyőbe egy kevés olajat, melegítsük meg és közepes lángon süssük meg a lepények mindkét oldalát. A serpenyőt fedjük le, egy fedővel néhány másodpercre, hogy a lepények átsüljenek. Melegen fogyasztjuk.
A lepény tésztájába ízlés szerint tehetünk sonkát, zöld fűszert, kolbászt vagy amit szeretnénk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2018. febr. 22. 07:55
A joghurtos sajtos lepény 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.