Fehér borban pácolt grillezett halfilé recept
A Fehér borban pácolt grillezett halfilé hozzávalói:4 db halfilé,
fél dl olaj,
1 db babérlevél,
1 kis fej vöröshagyma,
só,
őrölt bors,
3 dl fehérbor,
citromkarikák
A Fehér borban pácolt grillezett halfilé elkészítési módja:
A halfiléket megmossuk, ha kell, bőrüket lehúzzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Elkészítjük a páclevet: A bort és az olajat összeöntjük, belerakjuk a vöröshagymát és a fűszereket. Jól összekeverjük és beletesszük a halfiléket és 2-3 órán át pácoljuk, közben néha megforgatjuk, a páclevet felkeverjük. A halfiléket a pácléből kiszedjük, leszárítjuk és közepes hőmérsékletű grillsütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A halfiléket előmelegített tálra rakjuk, citromkarikákkal díszítjük,és burgonyasalátát adunk hozzá. Külön mártásos csészében remoulade-mártást kínálunk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jún. 20. 08:50
A fehér borban pácolt grillezett halfilé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.