Epres, túrós hűsítő recept
Az Epres, túrós hűsítő hozzávalói:1/2 kg eper, vagy bármilyen gyümölcs
250 g túró
3-4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
kb. 12-15 db babapiskóta
1 csomag habfixáló
cukor
vaníliás cukor
1 citrom leve és reszelt héja
só
Az Epres, túrós hűsítő elkészítési módja:
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliáscukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz vanília-aromát, vagy vaníliarúd kikapart belsejét), és sót (figyelem, akkor lesz íze a túrónak, ha több sót teszünk bele, mint amit elsőre gondolnánk! – nagyjából 2 nagy csipet elég.). A habtejszínt felverjük a habfixálóval (annak használati útmutatója alapján) majd óvatosan beleforgatjuk a túróba. Egy nem túl nagy (de mély) tálba lerakunk egy réteg babapiskótát, arra rászemezgetjük az eper felét, majd a krém nagyjából felét rásimítjuk. Ismét babapiskóta, majd a maradék krém, a tetejét pedig a maradék eperrel díszítünk. Nehéz kivárni, de nagyjából fél-1 nap hűtőben történő érlelés után lesz igazán finom (amikor a babapiskóta kellően megpuhul, a krém meg összeáll).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. ápr. 30. 06:55
Az epres, túrós hűsítő elkészítési módja és hozzávalói.