Rakott babapiskóta recept
25 perc
A Rakott babapiskóta hozzávalói:
1 db kis dobozos natúr joghurt
1 doboz mascarpone sajt
2 dl habtejszín
10 dkg cukor
1 nagy csomag babapiskóta
kb. 3-4 dl tej
kevés kakaópor
3 db őszibarack, vagy más idénygyümölcs
A Rakott babapiskóta elkészítési módja:
A tejszínt kemény habbá verjük és a cukros, mascarponés, joghurtba óvatosan belekeverjük. A babapiskótákat kakaós tejbe áztatjuk. A barackot megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk. Rétegezzük: babapiskóta-tejszínes réteg-barack, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tejszínes réteg jön és lehet díszíteni barackkal is.
Ha úgy ítéljük meg, hogy a hab nem elég kemény, akkor tehetünk bele egy kis csomag habfixálót.
Célszerű 3-5 órát a hűtőben állni hagyni, hogy összeérjenek az ízek!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: SDitti, 2008. júl. 21. 10:52
A rakott babapiskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.