Epres-túróhabos kocka recept


50 dkg félzsíros tehéntúró,
2 dl tejföl,
2 dl habtejszín,
10 dkg porcukor,
2 zacsi vaníliás cukor,
1 citrom leve,
40 dkg eper,
30-35 dkg babapiskóta,
1 dl tej a mártogatáshoz
az eperpüréhez:
10 dkg eper,
1 ek. porcukor
+ 10 dkg eper a díszítéshez
Az Epres-túróhabos kocka elkészítési módja:
A tejszínt géppel habbá vertem. A túrót, tejfölt, por- és vaníliás cukrot, citromlevet összevegyítettem, majd belekevertem a habbá vert tejszínt. Egy jénai tál alját kiraktam egy sor babapiskótával – előtte mindkét oldalukat egy pillanatra tejbe mártottam. A krém felét elsimítottam a piskótákon, majd megszórtam kockára vágott eperrel. Utána újabb sor tejes piskóta következett, aztán ismét krém, amit vizes késsel egyenletesre simítottam. A porcukrot összeturmixoltam a 10 dkg eperrel, majd teáskanálnyi foltocskákat csorgattam belőle a krém tetejére. Jó két órára hűtőbe tettem, azután vizes késsel kockákra vágtam. Tetejüket eperszeletekkel díszítettem. Egyforma, szép eperszeleteket tojásszeletelővel készíthetünk a leggyorsabban.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. júl. 3. 20:52
Az epres-túróhabos kocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.