Aszalt szilvás pulykamell recept
80 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Aszalt szilvás pulykamell hozzávalói:
50 dkg pulykamell,
6 szelet bacon,
10 dkg reszelt sajt,
15 dkg aszalt szilva,
1 dl vörösbor,
1 db tojás,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt szerecsendió
Az Aszalt szilvás pulykamell elkészítési módja:
Az aszalt szilvát a vörösborba áztattam. A sajtot összekevertem a tojással és kevés szerecsendióval. A pulykamellet úgy szeleteltem, hogy téglalap alakú, kéttenyérnyi, 0,5-1 cm vastag lapot kaptam. A hiányzó részeket kisebb darabokkal kipótoltam, hogy a szeletek átfedjék egymást. Enyhén kiklopfoltam, fűszereztem. Egy nagyobb darab alufólián elhelyeztem egymás mellett a bacon szalonnákat, ráraktam a húst és a közepére egy sávban rákentem a sajtos masszát. A szilvát, miután leöntöttem róla a bort, a sajtos massza közepére halmoztam, aztán felhajtottam a hús egyik felét, majd ráhajtottam a másikat. Ugyanezt tettem a baconnel is, végül az alufóliát középen végig felhajtottam és a végeit megcsavartam. Tepsiben 190 C fokon kb. 60 percig sütöttem, majd kivettem a fóliából és félórás pihentetés után ujjnyi vastag darabokra szeleteltem. Tetszőleges körettel tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. júl. 1. 22:11
Az aszalt szilvás pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.