Eperfagyi recept
Az Eperfagyi hozzávalói:3 tojás felvert sárgája,
2 és fél deci tej,
fél liter tejszín,
10 deka cukor,
20 deka eper,
1 csomag vanilin,
1 csipet só.
Az Eperfagyi elkészítési módja:
5 deka cukorrral pürésítsük az epret, és tegyük félre.Egy másik edényben keverjük simára a tojást a maradék cukorral, a tejjel és a csipet sóval.Közepes hőfokon melegítsük forrásig, de ne forraljuk. Öntsük át egy hideg tálba, tegyük 3 órára hűtőbe, és néha keverjük meg. Ha lehűlt, adjuk hozzá a habbá vert tejszínt és a vanilint, és keverjük bele az elkészített eperpürét. Tegyük a fagylalgéppe és kövessük a gyártó utasítását.
Az eperpüréhez hozzákeverhetünk fél deci narancslikőrt vagy fél pohár tokaji aszút. Ha nincs fagylaltgépünk, a masszát simítsuk műanyag tálba, tegyük a mélyhűtőbe, és kb. 2 óra múlva gépi keverővel vagy habverővel keverjük át.Ezt a műveletet 20 percenként 3-szor ismételjük meg.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: Freya 04, 2008. júl. 19. 18:08
Az eperfagyi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.