Fagylalt forró csókoládészósszal recept
Szénhidrátszegény
A Fagylalt forró csókoládészósszal hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
30 g átszitált kakaópor
1/2ögre lágy vagy sötét barna cukor
30 g vaj
1 evőkanál kukoricaszirup
4 adag vaníliafagylalt
A Fagylalt forró csókoládészósszal elkészítési módja:
A kakaóport egy bögre forrásban levő vízzel tegyük egy lábasba, keverjük el, majd óvatosan forraljuk fel. Vegyük kisebb fokozatra a tűzhelyet, s időnként felverve további 10 percig főzzük, vagy míg levének 3/4-ét elfőtte. Kavarjuk bele a cukrot, kukoricaszirupot, valamint a vajat, s lassú tűzön 2-3 percig főzzük, míg a cukor és a vaj elolvadt, s szósz fényes lett. Tegyük a fagylaltot négy tálkába. Öntsünk nyakon a forró csokoládészósszal, s azonnal tálalhatjuk.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: 2d8897f95c, 2008. júl. 16. 15:26
A fagylalt forró csókoládészósszal elkészítési módja és hozzávalói.