Egy gyerek, egy foghiány, második gyermek még egy foghiány! (beszélgetés)
Nekem is tökéletesek voltak a fogaim egészen manó 1,5 éves koráig. Ekkor hirtelen két fogamról is letöredezett egy-egy jókora darab. Rá fél évre abbahagytam a szoptatást, de úgy tűnik, hogy a romlás nem állt meg. Mert most 4-5 hónappal az elválasztás után találkoztam egy harmadik fogamról származó darabkával...(bár igaz, hogy még mindig nem apadt el a tejem).
Nem szedtem külön kálciumot, de sok tejterméket fogyasztok...
Az a baj, hogy nagyon nem lehet kiszámolni, mennyi calcium kéne, hogy elég maradjon az anyának is. Terhesen pl én nem ajánlanám, h a mértéktelen calcium szedést, mert az árthat a bavának, akinek épp kialakulóban vannak a csontjai.
Tanács: a lehető legtöbbször fogat mosni, és alaposan! Nem 30 mp-ig, mint általában az emberek! Ez a halálom, azt hiszik, hogy akkor már tiszta a foguk. Merthogy egy dolog, h nem elég "kemény" a fogad, és támadható, de ha rendszeresen, alaposan mosod, jó lenne minden kaja után, akkor nem tudja mi kikezdeni a fogat!
Amúgy meg lehet örökletes dolog is.
Én is ettől félek, ha babám lesz, bajok lesznek a fogaimmal. Na azt nem bírnám ki.. Bár mondjuk én a sokat és alaposan kategóriába tartozom, talán ezzel és a vitaminokkal menthető lesz a dolog.. :)
További ajánlott fórumok:
- Akik második gyermeket szeretnének.
- Ha az első gyermekem császáros volt, a második is az lesz?
- Gyes-en vagyok és várom a második gyermekemet. Szeretnék táppénzre menni, hol intézzem?
- Ha az első gyermekemet nem tudtam rendesen szoptatni, a másodikat sem fogom tudni?
- Első gyermekem császárral született, a másodikkal terhességi cukrom lett. Ez a 2 ok együtt lehet indok az újabb császárra?
- Gyed alatt születik a második gyermekem, milyen járandóság illet meg engem?