Első gyermekem császárral született, a másodikkal terhességi cukrom lett. Ez a 2 ok együtt lehet indok az újabb császárra? (tudásbázis kérdés)
Köszi mindenkinek :)
Közben megszületett a kisfiam. Simán született, 1,5 óra alatt kint volt a kórházbaérkezéstől számítva. Még szerencse, hogy beértünk :)
Az első tényező (az előző császár) indokolhatja, ha az orvos úgy ítéli meg a műtéti heget, hogy "nem bírna ki" egy sima szülést.
A cukorbetegség önmagában pedig megint csak nem elég indok!
Szia,
nekem az első császár volt, koraszülés, a második babánál glukóz intolerancia. Az utolsó pillanatig úgy volt, hogy másodiknak bevállaljuk a természetes szülést (akkor még simán dönthettem volna a császár mellett, ha jól tudom, ezt szigorították), de mivel nem tágultam semmit, hamar betoltak a műtőbe.
Az a tapasztalatom, hogy ha az első császár volt, hamarabb rávágják, hogy legyen a második is az, hiszen nagyobb a kockázat. Igaz, nekem mindössze 18 hónap volt a két szülés között, de a dokim azt mondta, hogy nem számít, vannak nők, akik egy év után is simán szülhetnek, vannak, akiknek ez 5 év után is kockázatos, hiszen mindenki másképp hegesedik, és valóban, szétszakadhat a heg. A cukornak ehhez a döntéshez szerintem nincs köze.
Akkor van baj a cukorral, ha nem tartod ellenőrzésed alatt, pl. kéne diétáznod, de nem teszed, mert akkor mire megszületne a baba, olyan állapotba kerülhet, hogy indokolttá váljon a minél hamarabbi megszületése.
99% százalék hogy császár lesz.
én már az elsőnél cukros voltam és más okból császár volt, azt mondták a másodiknál nem kérdés, bármit is szeretnék.
Nem indokolja.
Tesóm elsőre sászáros volt, utána cukros lett és a másodikat simán szülte.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- A terhesség jelei
- A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Beteg volt a kisbabám, meg kellett szakítani a terhességet... és utána az élet! Lehet még egészséges, problémamentes terhességem, gyermekem?
- Első normál terhesség normál szülés után mennyi időre és hogyan született a 2. babád? Simán? Császárral?