Csokoládés szuflé recept
A Csokoládés szuflé hozzávalói:12,5 dkg sütőmargarin
20 dkg csokoládé
4 tojás
12,5 dkg porcukor
max. 6 dkg liszt
A Csokoládés szuflé elkészítési módja:
A margarint és a csokit serpenyőben, nagyon kis lángon megolvasztjuk, folyamatosan keverve. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd 4 tojás sárgáját egyenként belekeverünk. A porcukrot és a lisztet összekeverjük, és apránként az egészhez hozzáadjuk. Ha sikerült csomómentesre összekeverni, akkor óvatosan, habverővel belekeverjük a 4 tojás felvert fehérjét. A szuflé-formácskákat kivajazzuk és becukrozzuk. A masszát háromnegyedig töltjük a formákba. Egy magas peremű tepsibe rakjuk a szuflékat, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formák magasságának feléig érjen a víz. Az előmelegített sütő aljára helyezve a tepsit 15 percig sütjük 150 fokon. Közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk. Azonnal szervírozzuk, akár saját sütőformájában.
A franciák gyakorlatilag félig nyersen hagyják, tehát nem várják meg, amíg a teteje megszilárdul. Így az egész krémes jellegű lesz. Túlsütve nem jó. Fontos, hogy a belseje ne száraz legyen, hanem krémszerű.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: DuciJucika, 2009. nov. 29. 01:42
A csokoládés szuflé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.