Uritök krémleves recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Uritök krémleves hozzávalói:
A tökpucolás utáni maradékokból!
tökhéj + a belseje + magja
vöröshagyma/ hagymakrém
kapor
tejföl,+ ha van kicsi tejszín
keményítő vagy liszt
só
Az Uritök krémleves elkészítési módja:
A tökmaradékokat, a hagymát és a kapor szárát felteszem főni. Amikor megpuhult átpaszírozom. /halpaszírozó,paradicsompaszírozó/ Kívánt mennyiségűre vízzel felengedem. Tejfölös habarást készítek. Behebarás után sózom, és átforralom. Friss kaporral díszítem. Pirított zsemlekockával vagy sajtal tálalom.
Ha nem eléggé savanykás a tejföltől , pici ecettel, citrommal lehet pikánsabbá tenni.
Ha nincs paszírozód, akkor mixeld és szűrd át.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: DuciJucika, 2009. jún. 22. 20:57
Az uritök krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.