Csirkemáj tejben párolva recept


70dkg csirkemáj (lehet szívvel együtt is, aki szereti)
kb 2 dl tej
só
kis vaj vagy margarin a kikenéshez
A Csirkemáj tejben párolva elkészítési módja:
A csirkemájat megtisztítjuk és egy tálban besózzuk, és kb fél órát állni hagyjuk. (ez idő alatt fellazulnak a máj rostjai, nem lesz kemény!) Egy jénai tálat kikenünk, beletesszük a májat, és felöntjük annyi tejjel, hogy épp csak ellepje. Megpároljuk, lehet mikróban is. Kb 30 perc alatt kész, ezalatt a tejet magába szívja a máj. Kicsit felturbózott krumplipürével tálaljuk. (Párolt zöldség, füstölt sajt, esetleg egy tojássárgája a krumplipüréhez)
Nagyon egyszerű!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mida8181, 2007. jan. 21. 18:38
A csirkemáj tejben párolva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.