Borsostokány recept
60 perc
A Borsostokány hozzávalói:
karaj, v. comb
3-4 evők. olaj
8 girizd fogkagyma
4 babérlevél
őrölt bors (lehetőleg frissen őrölt)
só
1 nagy 12%-os tejföl
2 evőkanál liszt
A Borsostokány elkészítési módja:
Vékony csíkokra vágjuk a husit, és pár evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, majd 4 girizd fogkagymát rátörünk, beledobjuk a babérlevelet, és jó alaposan megborsozzuk. Ezután felöntjük vízzel és teljes puhulásig békén hagyjuk. Közben a tejfölt összekeverjük csomómentesen a liszttel, és a megfőtt husihoz adjuk. (a husin legyen még valamennyi víz ilyenkor). Ezután rátörjük a maradék foghagymát, megsózzuk, és újra jól megborsozzuk. Fussili tésztával a legfinomabb.
Sót azért a végén, mert így könnyebben puhul a husi. A folyamatos fűszerezés meg azért, mert így lesz elég intenzív az ízhatás.
Rém egyszerű, nem kell őrizni, és az emberek nagy részének nagyon ízlik.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Sesil, 2007. dec. 9. 19:18
A borsostokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.