Borsos tokány recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Borsos tokány hozzávalói:
40 dkg sertéscomb,
15 dkg kolozsvári szalonna,
1 db nagyobb vöröshagyma,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
1 ek. finomliszt,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, fűszerpaprika
A Borsos tokány elkészítési módja:
A szalonnát kockákra vágva kisütöttem. A kisült szalonnához adtam a kockára vágott hagymát és üvegesre pároltam. A húst csíkokra vágtam és hozzáadtam a pörköltalaphoz. Fehéredésig sütöttem, majd fűszereztem. Ezután mehet bele a felkockázott paradicsom és a paprika, majd addig pároltam, amíg levet eresztett és picit elkezdett elfőni. Ekkor felöntöttem annyi vízzel, amennyi épphogy ellepte a húst. Majd kis lángon fedő alatt hagytam főni kb. 35-40 percig, amíg meg nem puhult a hús. A legvégén egy evőkanál lisztet szórtam a tokányra, amit alaposan elkevertem, hogy ne legyen csomós. Pár perc után el is készült a borsos tokány. Köretként nokedlit vagy kifőtt durumtésztát adhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 4. 20:48
A borsos tokány elkészítési módja és hozzávalói.