Húsos-krumplis ropogós recept
60 perc
A Húsos-krumplis ropogós hozzávalói:
0,5 kg sertés darált hús,
1 db vöröshagyma,
1 csokor petrezselyem,
0,5 kg burgonya,
2 db tojás,
3 gerezd fokhagyma,
15 dkg zsemlemorzsa,
étolaj
Ízlés szerint fűszerek:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika
A Húsos-krumplis ropogós elkészítési módja:
Lereszeltem a burgonyát, kicsavartam belőle a nedvességet. Hozzáadtam a darált húshoz, majd az apróra vágott petrezselymet, fokhagymát és a vöröshagymát. Végül a zsemlemorzsát, a tojásokat és a fűszereket is beletettem. Jól összedolgoztam és minimum fél órát hagytam érni az ízeket. Henger alakúra formáztam, zsemlemorzsában meghempergettem és forró étolajban kisütöttem. Önmagában is nagyon finom, de főzelékek feltétjeként is kiváló. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 2. 22:14
A húsos-krumplis ropogós elkészítési módja és hozzávalói.