Tajine (tádzsin) csirkéből recept


80 dkg kockára vágott csirkemell
1 dl olaj
20 dkg vöröshagyma szeletben
10 dkg liszt
15 dkg paradicsom darabolva
1 nagy csokor petrezselyemzöld
15 dkg trikolor paprika
15 dkg zöldborsó
só, bors, babérlevél, kömény, citrom
A Tajine (tádzsin) csirkéből elkészítési módja:
A csirkét megforgatjuk a lisztben olajon elősütjük. A többi hozzávalóval a tajine-ba (cserépedénybe) helyezzük, fűszerezzük. Lassú tűzön kb. 1,5 órán sütőben pároljuk (ha van lehetőség, akkor szabadtűzön). Citrommal ízesítjük, díszítjük.
Párolt rizzsel kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2020. febr. 2. 17:18
A tajine (tádzsin) csirkéből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.