Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Baklava (balkawa) vegyesen recept

Baklava (balkawa) vegyesen recept


Elkészítési idő 50 perc

A Baklava (balkawa) vegyesen hozzávalói:
2 csg réteslap
15-15 dkg darált dió, darált mandula, darált pisztácia
15 dkg cukor
15 dkg méz
30 dkg vaj
pár csepp rózsavíz (elhagyható)


A Baklava (balkawa) vegyesen elkészítési módja:
A lapokat kenjük meg olvasztott vajjal, és szórjuk meg felváltva egymásra rétegezve a darált dióval (réteslap), mandulával (réteslap) és a pisztáciával (réteslap). Tekerjük fel és locsoljuk meg kevés cukros rózsavízzel és süssük meg. Háromszög alakban vágjuk fel és a maradék cukor és méz keverékével locsoljuk megbőven.

Díszíthetjük kókuszreszelékkel is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A baklava (balkawa) vegyesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook