Baklava (balkawa) vegyesen recept


2 csg réteslap
15-15 dkg darált dió, darált mandula, darált pisztácia
15 dkg cukor
15 dkg méz
30 dkg vaj
pár csepp rózsavíz (elhagyható)
A Baklava (balkawa) vegyesen elkészítési módja:
A lapokat kenjük meg olvasztott vajjal, és szórjuk meg felváltva egymásra rétegezve a darált dióval (réteslap), mandulával (réteslap) és a pisztáciával (réteslap). Tekerjük fel és locsoljuk meg kevés cukros rózsavízzel és süssük meg. Háromszög alakban vágjuk fel és a maradék cukor és méz keverékével locsoljuk megbőven.
Díszíthetjük kókuszreszelékkel is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2020. jan. 31. 17:52
A baklava (balkawa) vegyesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.