Bombajó torta recept

A Bombajó torta hozzávalói:
Tésztához: 4 tojás 10 dkg cukor 12 dkg liszt fél cs sütőpor fél dl étolaj fél dl víz csipet só

Krémhez: 1 cs puncs puding 3 dl tej 2 ek rum vagy aroma 10 dkg Rama margarin 10 dkg porcukor 5 tojás sárgája 2 dkg cukor 2 cs vaníliás cukor 1 mk őrölt fahéj 2 ek kakaópor 1 tábla étcsoki 2,5 dl tej fél cs zselatin kevés rum 3 dl tejszín

Díszítéshez: 1 tábla étcsoki 5 dkg Rama margarin 2 ek étolaj


A Bombajó torta elkészítési módja:
A tojás fehérjét csipet sóval és a víz felével keményre felverem,majd hozzáadom a cukrot. Amikor a cukor elolvadt hozzáadom az olajjal elkevert tojás sárgáját és még pár percig habosra verem. Amikor már elég habos hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. 38*22 cm-es sütőpapíros tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütöm. Krémhez a pudingot felfőzöm a tejben és mikor kihűlt kihabosítom a Rama margarinnal és a porcukorral. Megtöltöm vele a piskótát, majd feltekerem. Kis időre hideg helyre teszem, majd 1 cm-es szeletekre felvágom. Egy kúp alakú formát folpackkal kibélelek és kiteszem a piskóta szeletekkel. A következő krémmel töltöm meg: a tojás sárgáját kikeverem a fahéjjal, cukorral és a kakaóporral. A tejet felforralom beletördelem a csokoládét és állandó keverés mellett hozzáöntöm a sárgás masszát és sűrűre befőzöm. Melegen hozzáadom a megáztatott zselatint, jól összekeverem és kihűtöm. A tejszínt habbá verem és a csokis krémmel összekeverem. A piskótával kirakott edénybe teszek egy sor krémet, rá ismét piskóta, újra krém és végül piskótával zárom. 2-3 órát a hűtőbe teszem majd felfordítom és a fóliát lehúzom róla. A csokit felolvasztjuk a Rama margarinnal és olajjal, majd leöntjük vele a tortát. Ízlés szerint díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bombajó torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook