Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Bejgli töltelék?! De hogyan? fórum

Bejgli töltelék?! De hogyan? (tudásbázis)


18. Humor Helga (válaszként erre: 17. - 5e03fd4701)
2009. dec. 24. 07:00
Nagyon Drága vagy :))))
17. 5e03fd4701 (válaszként erre: 16. - Humor Helga)
2009. dec. 23. 22:50

:-)

Az utolsó morzsát is kiszedtem a dobozból.

A mákos mennyei.

A diósnál jobbat még sosem ettem! Valami csodálatos lett.


Szagolgatom a dobozt mert még benne van az illata!

16. Humor Helga (válaszként erre: 15. - 5e03fd4701)
2009. dec. 23. 14:31
köszönöm:)))
2009. dec. 23. 10:30
NAGYON finom lett! :D
14. marduk
2009. dec. 21. 18:10
Szoktam diót főzni tejel,de csak annyi tejet használok amennyit felszív,cukrot teszek hozzá és amikor megfőlt a dió az az a cukor már elolvadt akkor teszek bele fél rámát elkeverem és rumot öntök bele ez a massza jó tölteléknek linzerbe,piskótában,de magában is csinálható bármilyen forma ha nagyon laza-lett a massza kekszporral lehet segíteni,nagyon finom.
2009. dec. 21. 17:57
nyami
12. 8658c10e4b (válaszként erre: 3. - Tundchen)
2009. dec. 21. 14:30
Én is ugyanigy csinálom a tölteléket, tényleg nagyon finom.
11. tavaszilány (válaszként erre: 2. - Humor Helga)
2009. dec. 21. 14:08

Tészta:

50 dkg liszt, 20 dkg zsiradék, 1dl tej, 2 dkg élesztő, 3 dkg porcukor, 2 db toj.sárga, csipet só...az élesztőt a langyos tejben elkeverem a többi összes anyagot összegyúrom, 4 cipóra osztom, langyos helyen duplájára kelesztem.


Töltelék


Diós:25 dkg darált dió, 20-22 dkg porcukor, 1 nagy savanykás alma reszelve,1 citrom reszelt héja, 5 dkg barack lekvár,5 dkg mazsola,csipet só, 1/2 dl víz... a vízet cukorral felforralom hozzáadom a többi anyagot,majd hagyom kihűlni.

dió töltelék mennyisége 2 rúd beiglihez


Mák:25 dkg darált mák,20dkg porcukor,7 dkg mazsola, 2 dl tej, 1 vanilia cukor, 3-5 szem összetört szegfüszeg,1 narancs reszelt héja,csipet só...tejbe belekeverem a mákot és a többi anyagot, egyet forralok rajta, majd hagyon kihűlni.

mák töltelék mennyisége 2 rúd beiglihez

A töltelékkel betöltött tésztát elöször tojássárgával kenjük le, hideg helyen kb:1 órát pihentetni...ez idő altt a lekent beiglin a tojás megszárad(fogd meg,már nem ragad) óvatossan finom mozdulatokkal menyomkodjuk a beiglit, hogy cserepesedjen / márványos legyen a teteje, másodjára csak tojásfehérjével kenjük le, ettől szép fényes lesz... ezután szoba hömérsékleten kelesztjük kb:30-40percig... sütés elött a beigli oldalát mélyen több helyen megszúrkodni,.. így sütés közben könnyebben távozik a gőz..

2009. dec. 21. 13:43
Bocsi nem ide akartam! Ezer bocsiiiiiiiiiiiiii!
2009. dec. 21. 13:43

látom közben más is írt:)


ezért mondtam, hogy mindenki máshogy csinálja:)

2009. dec. 21. 13:42
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/cRdxXPV9GNQ&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/cRdxXPV9GNQ&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
2009. dec. 21. 13:41

szia!


az arány elvileg 1 bejglihez 20dkg töltelék!


a töltelékre többféle recept van, én ezt szktam használni: a tölteléket ízlés szerint kikeverjük (mák v dió cukorral) és ezt a tölteléket egy nagyon pici tejjel összekeverjük, de tényleg nagyon picivel, csak hogy morzsalékos legyen, mert különben elreped a tészta! lehet bele rakni még mazsolát is!

de van aki a mákosban tej helyett almát tesz...

2009. dec. 21. 13:35
Kihagytam, hogy 1 vaniliás cukor is kell mindegyikbe... gyorsan átfutottam a receptet, nehogy hülyeséget írjak fejből. Szóval ez a töltelék nagyon finom és egyáltalán nem száraz... férjem a fele bejglit már meg is ette kb, karácsonyra nem is marad... :)
5. Humor Helga (válaszként erre: 3. - Tundchen)
2009. dec. 21. 13:33
köszönöm szépen :))))
2009. dec. 21. 13:32
Bocs, úgy értem, 1 dl tejet cukorral felfőzni, aztán le a tűzről a többit meg úgy bele.
2009. dec. 21. 13:32

1 dl tejben 15 dkg cukrot felolvasztani, ha felolvadt, ebbe bele 20 dkg dió, 1 reszelt alma, 5 dkg mazsola, reszelt citromhéj, 2-3 evőkanál méz.

A mákosnál ugyanez az eljárás, de pár evőkanál baracklekvár is mehet bele.

Én így csináltam a tölteléket, igaz, életemben először sütöttem, de nagyon finom lett.

2 rúd diós és 2 rúd mákos lett ezekkel a mennyiségekkel és megfelelő az arány, úgy értem, nagyon finom, nem száraz.

2009. dec. 21. 13:27

Van bejgli receptem, de a tölteléké nincs...SEGÍTSÉG :)))))))))) Ami még fontos lenne a tészta és a töltelék aránya...:)

Előre is köszönöm:)

2009. dec. 21. 13:25
Bejgli töltelék?! De hogyan? :))))

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook