Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell töltött libanyakat készíteni? Májas töltelékkel szeretném. fórum

Hogyan kell töltött libanyakat készíteni? Májas töltelékkel szeretném. (tudásbázis)


2019. okt. 6. 06:48
Hol tudok venni liba vagy kacsa nyakbőrt?
2009. jún. 11. 13:56
Ugy csinald, ahogy leirtak, de levesbe fozd ki a megtoltott libanyakat, es utanna sussd ropogosra.
2009. jún. 2. 13:59
Hogy ne szakadjon ki a bőr,én egy kis konyakba áztatom,sokat szoktam csinálni ,mert nagy a család!A zsemlét tejben áztatom,ha májas akkor gomba nélkül,2-3 főtt tojással,petrezselyemmel,borssal,majorannával,vegetával,hagymával,1-evőkanál olajon párolom,hozzáadok 1-nyerstojást,1-kanálzsemlemorzsát,állni hagyom10-percig,sutánna töltöm,nem varrom.hurkapálcikával zárom.
2009. jún. 2. 13:52
Köszi mindenkinek, jók a receptek, és én még sosem csináltam. Vasárnapi menü lesz, a férjemnek szeretnék kedveskedni.
5. antaki (válaszként erre: 4. - Antaki)
2009. jún. 2. 13:48
Kimaradt a gépeléskor: a töltelékbe szoktam majorannát tenni.
2009. jún. 2. 13:46

A jól megtisztított (lángon leperzselt) nyakat megtöltjük az alábbiakkal:

Zsemlét tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, szitán áttörjük. Hozzáadjuk az elkapart májat, az apróra vágott, összevagdalt kemény tojást és gombát, a nyers tojást, zöldpetrezselymet, pirított hagymát, ízlés szerint sót, borsot, és ha nem elég puha, kevés tejfelt. Ezzel megtöltjük a bőrét.

Sütőbe toljukk, kicsi vizet öntünk a tepsibe, és felső láng alatt ropogósra sütjük, közben szorgalmasan öntözgetve egy-egy kanál segítségével.

2009. jún. 2. 13:40

Töltött libanyak

Hozzávalók:

Elkészítés:

A liba nyakáról a bőrt egészben húzzuk le. Az egyik végét bevarrjuk. A beáztatott zsemlét kinyomkodjuk és ledaráljuk 2 gerezd fokhagymával, vöröshagymával, májjal, szívvel, zúzával, sóval, finomra vágott petrezselyemmel.


Összekeverjük 2 tojással, majoránnával, vagy más fűszerkeverékkel. A nyak bőrébe töltjük, és a másik végét is bevarrjuk. Olajat és fél dl vizet öntünk alá, és lassan többször saját levével meglocsolva pirosra sütjük. Hidegen, melegen fogyasztva egyformán finom.

2009. jún. 2. 13:40

Töltött libanyak

2 jókora libanyakbőr, 2 főtt libazúza, 10 dkg máj, 15-20 dkg főtt, ledarált libaaprólékhús vagy darált marhahús, 10 dkg gomba, 2 zsemle, 2 kanálnyi zsír, vagy olaj, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, bors, 1 fej vöröshagyma, késhegynyi majoránna, só.

A liba nyakáról - óvatosan, hogy meg ne sérüljön - lehúzzuk a bőrt, megmossuk, lecsorgatjuk, a fej felőli - tehát a keskenyebbik - részét fehér cérnával erősen bevarrjuk. A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Kevés olajon megfonnyasztjuk a vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított gombát, kissé megpirítjuk, és beletesszük az apróra vágott főtt zúzát, darált aprólékhúst vagy darált marhahúst, a májat, és lassú tűzön, fedő alatt 10-15 percig pároljuk, aztán zsírjára pirítjuk, és hagyjuk kihűlni. Az egészet összedolgozzuk a megáztatott zsemlével, a finomra vágott petrezselyemmel, a majoránnával, a nyers tojással, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tölteléket jó szorosan a nyakba nyomkodjuk, a nyakbőrök végét szorosan bevarrjuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk libazsírral és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél piros-ropogósra sütjük. Tálalás előtt eltávolítjuk a cérnát, ha melegen fogyasztjuk, ujjnyi vastag, ha hidegen, akkor vékony szeletekre vágjuk.

2009. jún. 2. 13:38
Hogyan kell töltött libanyakat készíteni? Májas töltelékkel szeretném.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook