Sajttal töltött rántott szeletet szeretnék készíteni, mi a módja? (tudásbázis)
A legegyszerűbb szerintem, ha klooffolod, és bele egy reszelt sajt, só, bors, fokhagyma és tejföl keverékéből készült sűrű masszát teszel előző este, persze hústűvel összetűzve, majd másnap sima panír és gyorsan sütheted, mert a massza egyben egy puhító pác is, így a husi pillanatok alatt megpuhul, mintha karfiolt rántanál.
Én lapockából vagy tarjából csinálom vékony szelet sajtot teszel a kiklofolt husiba össztüzni fogpiszkáloval és bepanirozod de a lényeg a dupla panir kétszer tojásba és mégegyszer zsemlemorzsába.sok sikert és jó étvégyat hozzá!
Én karajból szeretem csinálni.Nyitott szeletelést alkalmazok.Így kapok jó nagy szelet husit.A húst csak sózom.A sajtot reszelve teszem bele.Összehajtom,és kicsit összeklopfolom hogy jól összeragadjon.Egyszer panírozom ,jó bő tojással.Elösször forró olajba dobom,hogy a tojás összerántódjon rajta,majd csak utánna szoktam lejebb venni.
Ha nemlátom teljesen stabilnak,a hús szélét fogpiszkálóval összefogom.Ha megsült kiszedem belölle.Én így szoktam.
Köszönöm, nagyon segítőkészek vagytok! Akkor szép sorjában minden kapott ötletet kipróbálok, az lesz a legjobb.
akkor mi rendszeresen eszünk pozdorját.....
bár szivesen megmutatom mit csinál az én rántottszeletemen a panír mikor megvágjuk....
Én úgy csinálom, hogy a húst jó vékonyra kiverem, sózom, belső felét borsozom. Füstölt sajtot és Trapistát lereszelek, kb. fele-fele arányban, kevéske tejfölt keverek bele, épp csak annyit, hogy megfogja, rákenem a húsra feltekerem, duplán panírozom és sütöm.
Sserintem szandera módszere a jó,a ragasztásnál,még
klopfold meg enyhén.Ha azt szereted,hogy a sajt
folyós marad míg az egészet megeszed, vmilyen lapka
sajtot vagy kockasajtot(szétnyomkodva) tegyél bele.
A kemény sajtok hamar megmerednek.
Akkora sajtot kell vágni,hogy a hús kettéhajtva befedje,és csak simán panírozni.Kétszer panírozva olyan,mint a pozdorja,vagy a fűrészpor.
Én úgy szoktam csinálni,hogy a kikloffolt húsba vágok egy darab sajtot, azt feltekerem gönygyöleggé és simán bepanírozom.
aránylag vékonyra ki kell kloffolni a hust, h jo nagy szelet legyen belole. ra a sajt, felbe kell hajtani, kis tojasfeherjevel ossze lehet ragasztani a szeleket, majd panirozni.
nem,ez a módszer a legjobb.a lényeg,hogy ezt is duplán panírozd,főleg a zsebnyílásnál és akkor nem fog kifolyni a sajt :)
Úgy értem, szeletben szeretném, és nem feltekerve. Ilyenkor vastagabb szelet húst kell vágni, zsebet vágni rá, és bele a sajtot? Nem folyik ki? VAgy van jobb módszer is?
Sajttal töltött rántott szeletet szeretnék készíteni, mi a módja?
További ajánlott fórumok: