Cukrászok! Hogyan kell a Japán szeletet készíteni? (tudásbázis)
23. 9c6a3d164e (válaszként erre: 22. - Vvicus)
2009. nov. 30. 19:52
Nyugi, karácsonyig még van idő!!!
22. vvicus (válaszként erre: 19. - 9c6a3d164e)
2009. nov. 30. 15:30
Nem felejtettem ám el, csak állandóan rohanok, ha meg gép előtt vagyok, akkor tanulok, és csak bekukkantani jövök hoxára. Szóval, fel fogom tenni a receptet, ígérem! ;-)
21. 9c6a3d164e (válaszként erre: 20. - Magdi8)
2009. nov. 30. 14:28
Nagyon örülök, hogy ízlett!Hát sajnos minden krémes süti kicsit időigényesebb, először a lapok majd a krém, de az én családom is a krémeseket szereti!(:
20. Magdi8 (válaszként erre: 4. - 9c6a3d164e)
2009. nov. 29. 22:48
Megsütöttem és nagyon finom volt.Mindjárt két adagot csináltam, így egy kicsit időigényes, de megéri.
19. 9c6a3d164e (válaszként erre: 18. - Vvicus)
2009. nov. 25. 09:10
oké! kösz!
18. vvicus (válaszként erre: 17. - 9c6a3d164e)
2009. nov. 25. 09:04
Rendben, kikeresem majd, és amint 5 percnél több időm lesz netezni, beírom ide! ;-)
17. 9c6a3d164e (válaszként erre: 16. - Vvicus)
2009. nov. 24. 18:37
Ha nem esik nehezedre akkor légyszi írd be,köszönöm!
16. vvicus (válaszként erre: 14. - 9c6a3d164e)
2009. nov. 24. 10:59
Ha akarod, kikeresem a receptjét, mert fejből nem tudom!
15. 9c6a3d164e
2009. nov. 23. 20:38
Most épp zserbót majszolok! Jó fogyis! tegnap sütöttem ,jól sikerült!Bezzeg ha készülök valamire!Biztosan nem lett volna ilyen jó!
14. 9c6a3d164e (válaszként erre: 13. - Vvicus)
2009. nov. 23. 20:33
Én az uralt nem ismerem!Csak annyit tudok róla amit írtál.
13. vvicus (válaszként erre: 11. - 9c6a3d164e)
2009. nov. 23. 20:22
Annyira megkívántam az urál szeletet, hogy felvettem a karácsonyi sütis listára...:-) Az évből a kedvenc időszakom a karácsony előtti készülődés, főleg a sütögetés miatt.
12. 9c6a3d164e (válaszként erre: 11. - 9c6a3d164e)
2009. nov. 23. 18:53
Ja! Atiramisu puding(Ha nem kapsz)vanilia pudinggal helyettesíthető!
11. 9c6a3d164e (válaszként erre: 10. - Vvicus)
2009. nov. 23. 18:52
Igen!Én is másképp ismerem, nálam Kijevi krémes,és igazából arra hasonlít a leginkább!De anyukám japán tortaként ismeri!Közeleg a karácsony lehet kicsit bűnözni (:!
10. vvicus (válaszként erre: 8. - 9c6a3d164e)
2009. nov. 23. 14:08
Köszi! Ez amúgy hasonlít az urál szelethez. Ott szilvalekvárral kell megkenni a sületlen tésztát, majd ráreszelni a kemény, kakaós tészát és így megsütni. Az is nagy finom! :-) Bár ne hízlalnának...:-(
9. 12254dbb5b
2009. nov. 22. 07:47
Sziasztok!
Igen, receptre is és az elkészítésre is!Köszönöm!!
Nem tűnik nehéznek!
Köszi!!!!
8. 9c6a3d164e
2009. nov. 21. 19:11
Azt nem írtam, hogy megsütjük a lapokat, ha kész a krém ,összerakjuk.Lap rá krém megint lap megint krém.A teteje pedig a diós rész Na ezt jól leírtam(:
7. 9c6a3d164e
2009. nov. 21. 19:08
szia! Fincsi süti!én kb 200 fokon szoktam középen, de úgy süsd, ahogy a vajas lapokat szoktad! Az én sütőm már régebbi tehát nem tudom mennyire reális amit mutat .Akkor jó ha a tetején a dió picit megpirul, de a tészta csak sárga legyen!jó sütést!
6. vvicus (válaszként erre: 4. - 9c6a3d164e)
2009. nov. 21. 18:54
Hány fokon és mennyi ideig kell sütni? És középen, alsó vagy felső harmadban?
5. vvicus
2009. nov. 21. 18:53
Milyen az a japán szelet? Én is kíváncsi lettem, szeretek sütni, és szeretem a finom sütiket!
Dalina, te tudod a receptjét és az elkészítési módját is?
4. 9c6a3d164e
2009. nov. 21. 18:52
40 dkg liszt
15 dkg cukor
2-3 evőkanál tejföl
20 dkg ráma margarin
4 tojás sárgája
1 sütőpor
hab:4 tojás fehérje
15 dkg porcukor
25 dkg durvára vágott dió
krém:
2 cs. tiramisu puding
1/2 l. tej
25 dkg ráma
25 dkg porcukor
a tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,majd 3 részre osztjuk.Egyenként kinyújtjuk, megkenjük a tojásfehérje dió cukor keverékével és egyenként megsütjük.A krémnél a pudingot a tejjel összefőzzük ha kihült hozzáadjuk a porcukor és vaj keverékét.Én ugyan nem vagyok cukrász de sikerülni szokott
3. 9c6a3d164e
2009. nov. 21. 18:40
vagy az elkészítés mmódjára?
2. 9c6a3d164e
2009. nov. 21. 18:39
Szia! a receptre vagy kiváncsi?
1. 12254dbb5b
2009. nov. 21. 18:14
Cukrászok! Hogyan kell a JAPÁN SZELETET készíteni? SOS
További ajánlott fórumok:
- Tudtok felsorolni szakácsokat, cukrászokat és szakácskönyv írókat?
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Sajttal töltött rántott szeletet szeretnék készíteni, mi a módja?
- Japán pisótából is lehet tortát készíteni?