Segítenétek, hogyan kell jól elkészíteni a töltött paprikát? (tudásbázis kérdés)
Juhhéj! :)
Én is így csinál.:DDD
Csak a gombócokat jobban fűszerezem.
Kipróbáltam én is lével, de ha tényleg a recept szerint csináljuk, tehát jó minőségű paradicsomlével, úgy azért elég drága, főleg, hogy nálunk nem volt elég egy üveg. Úgyhogy én azt a dobozos fél literes sűrített paradicsomot szoktam venni, az olyan püré és lé közötti állagú.:) És akkor ahhoz megy át a főzőléből.
De egyszer érdemes kipróbálni azért lével is.:) Finom volt úgyis.
Ahhaa...megvan akkor az enyém miért nem esik szét tojás nélkül sem!
Mert én a rizst előfőzöm kicsit, vagyis kevés olajon átforgatom, picike vizet öntök rá, és csak addig hagyom "főni", míg ki nem fehéredik szépen az összes..ilyenkor leszűröm és mehet hozzá a húshoz..gondolom ez már ragacsos így, és ez tartja össze, nem a tojás. Ha jól gondolom. De jó..10 év után ez is kiderült.:))
Kedves Tamara!
Én a darált húst fűszerezem(só, bors, pici őrölt kömény, pici fokhagyma, pirospaprika). Az egészet jól összekevered, és után nem sok mosott rizst adsz hozzá(kb. fél kg húshoz, 1/2 maréknyit-laposan)!Utoljára 1 tojás, s jól elkeverni! Fazékba vizet forralsz, só bele, és ha forr, óvatosan beleteszem a gombócokat! Addig főzöm benn, míg a rizs puha, én kb. 1-1,5 órát szoktam-ez mennyiségtől is függ!A paradicsomszósz elkészítem, ha kész belemerem a gombócot! A szószt azzal a lével szoktam hígítani, amiben a gombóc főtt! Mi nagyon szeretjük így, és soha nem esik szét a gombóc, de ugyanakkor finom puha!Sok sikert!
Még életemben nem csináltam, így nem tudom az arányokat.
Ugy szeretném, hogy legyen paprika, meg gombóc is.
Szóval szeretném, ha mindent a számba rágnátok.:))
Köszi:)
50 dkg darált pulyka vagy sertés
6-8 TV (alias tölteni való) paprika
4 evőkanál sima rizs
1 fej vöröshagyma
2 tojás
5 dl paradicsompüré
1 dl tej
2 evőkanál étkezési keményítő
cukor
zellerlevél
só
bors
pirospaprka
zöldségkeverék (bio)
Elkészítés:
Fél kiló darált húst keverjünk el 4 evőkanál rizzsel, reszeljünk bele 1 fej vöröshagymát, üssünk rá 2 tojást, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával és zöldségkeverékkel. Jól keverjük össze. A töltelék ezzel kész.
Vágjuk le 6-8 db zöldpaprika végét, szedjük ki a magokat, és töltsük meg kb. 70 százalékosan a töltelékkel. A maradékból
formázzunk kis gombócokat.
Tegyük a megtöltött paprikákat, a golyókat, pár zellerlevelet, a
paprikák levágott gallérját egy nagy lábosba, és öntsünk rá forró
vizet. Ízesítsük sóval, zöldségkeverékkel, és főzzük addig, míg a
paprika héja megpuhul és a lakást elárasztja az isteni
töltött paprika illata (kb. 30-40 perc).
Egy másik edénybe öntsük a passzírozott paradicsomot, higítsuk a
megfőtt paprikák zamatos, leszűrt levével, majd ízesítsük sóval és
cukorral. Rántani is lehet, de egészséges alternatíva az 1 dl tejben
elkevert 2 evőkanál étkezési keményítővel való sűrítés. Egyet rottyan, majd pottyannak bele óvatosan a megtöltött paprikák és gombócok
átmelegedésre. Főtt krumplival tálalhatjuk, de friss kenyérrel is
isteni.
Széthullik???
Mennyi húshoz mennyi tojást teszel?
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Pelenkatorta! - Hogyan kell elkészíteni?
- Hogyan kell elkészíteni a grízgaluskát?
- Hogy kell elkészíteni a menzás tejbegrízt?
- Hogy kell a töltött káposzta vegetáriánus változatát elkészíteni sárgarépával?