Az exem nem támogatja a gyerekét sehogy, mit tegyek? (tudásbázis)
Hát igen. Mi is ugyanigy jártunk és már másodszor.kapcsolták ki a gázt először akkor, mikor szeptember volt és itt volt a nagy hideg. És most 2 hete. egyszerűen nem birjuk a 60.000,- Ft-os gázt fizetni és akkor még ott a viz és a villany is. Csak hát most az a különbség hogy itt van a két nagy gyerek és egy 3 hónapos pici is. És mikor bemegyek a gyerekjólétisekhez és kitörök akkor meg még engem dobnak ki,hogy nekem nincs igazam.
majd rájuk küldöm, csak az a szomorú, hogy ilyenkor mindig az anya a rossz, hogy milyen pénzéhes egy dög.
De amikor az ember befizette a számlákat és a gyerek napközijét is és alig jön ki a következő hónapiga pénzből azt nem látják.
Látom nem csak én küzködök gondokkal és problémákkal, egész elfajult ez a világ. Én azt mondom, hogy mindenképpen hajtasd be azt a nagy összeget még akkor is, ha a nagyszülőkkel szolidaritást érzel. Én ezt tenném a mai eszemmel.
felülvizsgálja, hogy rendben mennek-e a dolgok.
az meg ki?
ilyenről még nem hallottam, megsürgeti a dolgot?
Jelezd az ellátottjogi képviselőnél, illetve az önkormányzatnál.
Hali! Egyre több fórumon futunk össze. A spórolós-gyereknevelős topicokon:)
Sajnos igaza van. Ha nem fizet, akkor is joga van a láthatáshoz. Ha a gyerek nem akarja tartani a szülővel a kapcsolatot, akkor is fizetni kell.
Jézusom!!De jó ,hogy nem ma nevelek gyereket!
Milyen világ ez????
mivel nálunk jó pár éve nem látta az apját, már a kislány nem akarja és nem beszélte be neki senki sem.
Amikor eltűnt a kislány életéből sokáig kérdezte tőlem
-Miért nem jön?
_miért nem szeret már?
-Rossz voltam, hogy nem jön?
Én nem hergeltem a lányomat sohasem az apja ellen csak azt válaszoltam, hogy jön majd amikor tud, biztos valami dolga van.
Volt anyósómék a mai napig tartják a gyerekkel a kapcsolatot, szóval senki sincs eltíltva.
Múltkor beszéltem a Danci vér szerinti apjával, hogy küldhetne pénz, nem nagyon hatottam meg a dolog, kb már 280 ezer körül van a tartozása, rá küldhetném a végrehajtót is csak azért nem akarom, mert a lakcíme a volt anyóséké és nem akarom, hogy őket cseszegesse a végrehajtó, bár nem érdemelnének tőlem ennyi empátiát sem, mert amikor külön mentünk Imivel, közölték, hogy magamnak csináltam a gyereket, meg elvitték alóla a kiságyat, a ruháit a mixert és a mikrot is egy 13 hónapos baba mellöl.
nálunk láthatná, de 4 és fél éve rá se nyitja az ajtót
Te én nekem ez már a sokadik köröm :-(
Már rutinos vagyok, de csak az aktákat tologatják, és semmi nem történik
Gyámhivatalba érdeklődj, kérjétek a behajtást, ha az összeget nem tudják tőle levonni, az állam gondoskodik megelőlegezett tartásdíjról.
Ez nem gond. Az jó ha akarja látni a gyereket.
Tartalmazza?
Ezt nem mondod komolyan???
az a gond, hogy még ha nem is fizet akkor is van láthatási joga
Szia!
Ha a láthatást követeli, akkor nyilván van bírósági végzés is. Gondolom, hogy arra hivatkozik.
Ha van, akkor az tartalmaz-e a gyermek tartásdíjra vonatkozó részt?
de a láthatást kiköveteli
köszönöm a felvilágosítást. van munkája ugy hogy tudna miből. ebből bíróság lesz. sajnos.egyedül nem megy a gyerek eltartása.
Én már feljelentettem a lányom apját decemberben, akta tologatás jobbról, balról közel 300 ezres tartozás.
Bezzeg ha én nem adnék enni a gyereknek egyből elvennék tőlem, ez a magyar jogállam.
Nemcsak 5 hónapra lehet visszaigényelni, hanem teljesen addig amióta nem fizet, ha van rla bírói ítélet!!
Ha van bírói ítélet a gyerektartásról,és van bejelentett munka helye akkor abból le lehet vonatni. Ha nincs,akkor a Gyámügyhöz kell fordulni a gyerektartásdíj meg elelőlegezésért,de az nagyon hosszú folyamat. Attól vissza menően fizetik ki amikor be adtad a kérelmet,max. 5 hónapig. Az állam 3 évig előlegezheti meg a gyerektartást nagyon indokolt esetben.
Visszamenőleg 5 hónapot hajthatsz be rajta.És a bírósághoz fordulhatsz,de ha pereskedésre kerül sor akkor eltart egy ideig.Attól függ mire hivatkozik miért nem fizet,mert nincs állása mondjuk.Akkor viszont nehéz behajtani rajta.
Elváltatok? Akkor a bírósághoz kell bejelenteni, 5 hónap nem fizetés után az állam fizeti ki, és végrehajtók hajtják be nála. De sajnos ez nem végleges, csak pár hónapot, talán egy évet fizetik ki.
önkormányzat-szociális osztály, és ők megmondják hova kell tovább menned...azt hiszem a gyámügyhöz, ők elölegzik meg a a gyerektartás összegét...
További ajánlott fórumok: