Argentin csirke recept
70 perc
Az Argentin csirke hozzávalói:
3-4 egész csirkecomb
3dl sűrűbb paradicsomlé
2dl száraz vörösbor
1 citrom leve (de elég a fele is)
1 fej (6gerezd) fokhagyma karikákra vágva
1 ek majoranna
4-5 babérlevél
vaj
vegeta
Az Argentin csirke elkészítési módja:
A csirkecombokat megtisztítjuk, vegetával bedörzsöljük, majd egy vajdarabkákkal kirakott tepsibe fektetjük. A többi hozzávalót egy óriás bögrében összekeverjük, majd a combokra öntjük. Legalább félig lepje el a combokat! Takarjuk le fóliával és tegyük be éjszakára a hűtőbe (de azonnal is elkészíthető, csak pácolással finomabb, porhanyósabb lesz)! Másnap fólia alatt kb 1órát sütjük közepes hőfokon, majd fólia nélkül megpirítjuk kicsit. Maradjon szaftja! Krumplipüré a legfinomabb hozzá, de párolt rizzsel is tökéletes! Nagyon finom, illatos, igazi különlegesség! Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: levendula6, 2010. ápr. 12. 22:03
Az argentin csirke elkészítési módja és hozzávalói.