Anna Bogrács Sertéspörköltje recept


1 kg lapocka vagy, comb
5 dkg zsír,
vagy olaj,
3 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint házipaprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
só.
Az Anna Bogrács Sertéspörköltje elkészítési módja:
A zsírban arany barnára píritóm a apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében párolóm a húst. Mikor zsírjára sült rászórom a pirospaprikát és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen. Fel engedem annyi vizel,hogy ép el lepje Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát.
Galuskát pörkölt tésztát krumplit lehet mellé köretnek főzni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 3388f1d995, 2010. ápr. 8. 10:48
Az anna bogrács sertéspörköltje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.