Apróhal sült (Samak Ma'li) recept
Az Apróhal sült (Samak Ma'li) hozzávalói:80 dkg apró hal
1 citrom leve
2 fej fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
bő olaj a sütéshez
12 dkg liszt
1 evőkanál köménymag
só és bors
Az Apróhal sült (Samak Ma'li) elkészítési módja:
A halacskákat megtisztítjuk és ha nem túlságosan picik, eltávolítjuk a belső szerveket. Megmossuk, majd lecsurgatjuk. Az apróra vágott fokhagyma levét kinyomkodjuk és összekeverjük citromlével, sóval és borssal. A lisztet a citromlével, a köménnyel, az olajjal és kevés vízzel, lágy palacsintaszerű tésztává keverjük. Megsózzuk, borsozzuk. A halakat ebbe a tésztába forgatjuk és nagyon forró, bő olajban aranyszínűre és ropogósra sütjük. Papírszalvétára kiszedve, lecsöpögtetjük, tálaló tálra tesszük és felszolgáljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2013. febr. 22. 15:07
Az apróhal sült (samak ma'li) elkészítési módja és hozzávalói.