Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Egyiptomi laskatészta-saláta (Fattush) recept

Egyiptomi laskatészta-saláta (Fattush) recept

Az Egyiptomi laskatészta-saláta (Fattush) hozzávalói:
15 dkg laska- vagy csuszatészta (esetleg pirított zsemlekocka)
1 fej vöröshagyma
2 uborka
1 fej saláta
2 érett paradicsom
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál citromlé
2 dkg őrölt paprika
4 evőkanál olívaolaj



Az Egyiptomi laskatészta-saláta (Fattush) elkészítési módja:
A laskatésztát vízbe mártjuk és kisebb darabokra törve salátás tálra helyezzük. A megmosott salátaleveleket lecsurgatjuk és szétszedjük. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, az uborkát meghámozzuk és karikákra, a paradicsomot pedig gerezdekre vágjuk. Mindezt sóval ízesítjük, meglocsoljuk citromlével és elkeverjük az olajjal, majd az egészet ráöntjük a laskatésztára, meghintjük piros paprikával és tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


Az egyiptomi laskatészta-saláta (fattush) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook