Egyiptomi laskatészta-saláta (Fattush) recept
Az Egyiptomi laskatészta-saláta (Fattush) hozzávalói:15 dkg laska- vagy csuszatészta (esetleg pirított zsemlekocka)
1 fej vöröshagyma
2 uborka
1 fej saláta
2 érett paradicsom
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál citromlé
2 dkg őrölt paprika
4 evőkanál olívaolaj
só
Az Egyiptomi laskatészta-saláta (Fattush) elkészítési módja:
A laskatésztát vízbe mártjuk és kisebb darabokra törve salátás tálra helyezzük. A megmosott salátaleveleket lecsurgatjuk és szétszedjük. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, az uborkát meghámozzuk és karikákra, a paradicsomot pedig gerezdekre vágjuk. Mindezt sóval ízesítjük, meglocsoljuk citromlével és elkeverjük az olajjal, majd az egészet ráöntjük a laskatésztára, meghintjük piros paprikával és tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2013. febr. 21. 09:37
Az egyiptomi laskatészta-saláta (fattush) elkészítési módja és hozzávalói.