Anyukák! Nektek milyen a napirendetek? (beszélgetés)
üdv a "klubban"! :) nálunk is 4 gyerkőc van...
reggel 6.50-kor kelnek, kakaó, öltözés a 2 ovisnak, addig a 2 pici játszik a szobában, az egyik nagy apával megy oviba a másikat a papa viszi, így fél8-3/48-ra csak 2 marad, velük játék, majd a pici(10hónapos) alszik egyet fél10-10-ig, addig megfőzöm a kaját(vagy előző este főzök) ha jó idő van megyünk a játszóra. Délre haza, ebéd, leteszem a 2 pict aludni, 3/4 1-től 3-ig alszanak, 1-kor hazajön a 2 nagyobb az oviból, velük játszom, vagy foglalkozom(barkácsolás, festés, rajzolás, mesenézés, olvasás stb vagy van, hogy ilyenkor főzőm meg a vacsit). 3-kor uzsi mindenkinek, ha jó idő van irány a kertünk, játék, majd 3/4 6-ra haza, kis játék, amíg én megterítek, előkészítem a vacsit, negyed 7kor vacsi, 7kor fürdés, és fél8-kor-8ra legkésőbb ágyban mindegyik és 2 perc alatt el is alszanak, így nekünk a párunkkal 8tól van egy kis lélegzetvételnyi időnk...:)
(szerencsére ez jól alakult, hogy már fél8tól alszanak, ugyanis az első gyereknél majd a második alatt is csináltam még egy diplomát, így muszáj volt letennem aludni korán, hogy tudjak még tanulni este, és ezt szokta meg a többi is..)
szia!nekem 2 fiam van (1.5és4 évesek).
7:30-kor keltem őket,felöltöztetem őket magamat is szalonképessé teszem.
8:00-kor indulunk.a nagyot elvisszük oviba,utána a kicsivel elmegyünk a boltba.
9:00-ra hazaérünk.reggeli,utána játék,egy kis takaritás
11:30 körül jön a délialvás,kb. 2-ig alszik
felkel akkor eszik és
15:30-kor indulunk a batyiért az oviba
16:00-körül érünk haza utána ők játszanak én meg főzök(én estére főzök mert a férjem estig dolgozok és ilyenkor vagyunk eggyütt mind)
20:00-kor fürdünk még egy kis játék és
22:00-kor fekszünk le ha szerencsém van.
a kicsi fiam még igy is néha fél óráig ül a kiságyban a sötétben és magyaráz.hát ennyi kb. egy napunk hétközben.
:) Köszi, és 4 gyerkőc van, de a legkisebb alig 3 hetes. Sajnos, nem így terveztem. Ha Jázmin nem siet ennyire és még bent marad, akkor a vizsgáim nagy részét meg tudom írni, apa itthon maradt volna vele. De ő ki akart bújni. Megoldjuk. Már csak 2-3 hét, de inkább 4.
Igen, 20 éves voltam mikor Netti született. Én mindig is gyerekeket akartam, és élvezem. Csak a tanulás most betett :S
Köszi, az eddigieket, és várom a többiekét is!
Leírnám én is:
Én már 5-fél 6 körül fent vagyok. Nettit, Csengét és Hangát 6 órakor keltem. Felöltöznek/felöltöztetem Őket, közben reggelit készítek Nekik. Háromnegyed7-7 óráig megreggeliznek. Háromnegyed 6 körül Jázmin 3 hetes) is felébred és kajcsit kér. Adok Neki enni, rendbe teszem, felöltöztetem. 7 órakor mire mindennel végeztünk elindulunk. Netti hozza a táskát, felöltöznek, kicsit be a hordozóba. Kocsiba berakom őket. 7.10 van mire sikerül elindulnunk. Jázmint és Hangát lerakom a Nagyinál, cuccokat odaadom. (A Nagyi nem dolgozik és szívesen unokázik). Megyünk tovább. Csengét beviszem az oviba, Netti is bekiséri. Ismét megyünk tovább, majd Nettit is lerakom a sulinál én meg megyek a saját sulimba. (Mivel most sok vizsga van, így benn kell lennem. Sajnálom, hogy nem lehetek Jázminnal, de csak 2 hét.)Ott általában 2-3 körül végzek. Megyek Jázminért és Hangáért. Hazaérünk. Lerakom a cuccainkat, átöltözöm, és elmegyünk Csengéért és Nettiért (Netti napközis). Hazajövünk. Csajok átöltöznek. 4-fél 5 körül érünk haza, utána kimegyünk az udvarra. 6 körül bejövünk. Én gyorsan főzök, mosok, rendet rakok. Apa 7 körül ér haza. Addigra van kaja, csajok a kádban. 8körül vacsi, és fél 9-re mindegyik csemete -kivéve Jázmin- alszik. Utána pakolás, rendrakás.
Szia,
Szívesen megosztom veled:
Fél7-7 ébresztő
Reggeli kakaó, addig pelenkázás, átöltözés
Ráncbaszedem magam :-)
Közös reggeli a picúrral
Játék, addig én rendet rakok, meg ilyesmi
Fél10-10 körül szundizik Bence, addig szabad program nekem :-)
Fél12 felébred, kicsit bújik hozzám, simogatni kell, énekelni neki
Megetetem, aztán eszem én is
Játék közösen
fél2-2 körül szundi, addig szabad program nekem
4 körül ébred, megint bújik, simi, ének
uzsonna
Fél 7 körül leviszem a nagyiékhoz 8-ig ott van
8kor pancsi, vacsi
Játék
9-kor megy aludni
Játék
Szia!
Reggel 8 körül kelünk. Reggelizünk, összepakolok, megfőzök. Ha ügyes voltam akkor még ebéd elött kimegyünk egy órát. Utána ebédelünk, kicsit leteszem aludni. 3 körül kel, uzsizunk és kimegyünk a kertbe vagy a játszóra. Ebben a szép időben kint vagyunk 7-8-ig. Vacsi majd fürdés és alvás. 9-re ágyban vannak a csemeték. Utána összepakolok, felmosok, netezek és 11 körül lefekszem én is. Nagy vonalakban ennyi :-)
nos...
reggel kelés, készülődés, rohanás munkába, iskolába...hivatalosan 4-ig dolgozom, de ez sokszor elnyúlik... ezután rohanás gyerekkel különórára, vagy közben vagy utána bolt, zöldséges, hentes,bank, orvos, stb..
haza, majd mosógép be, kaja tűzhelyre,pakolászás,gyereket meghallgatni, ülés a gép elé, férjjel skype órákig... közben teregetés, kajához rohangálás, zuhany, emailek írása, és ami jön:-((
brutál...
ébresztő, suli-munka, tanulás-takarítás-főzés, mosás, alvás...
kb ennyire futja hétköznap...
Sziasztok!
Kíváncsi lennék, hogy nektek milyen a napirendetek, milyen egy napotok (átlagosan). Miből áll, milyen. Ha leírnátok akkor Nagyon Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Fiús anyukák! Milyen volt, mikor a fiatok bemutatta az első barátnőjét?
- GYED-en lévő anyukák!Nektek is ez a három"juttatás jár" (GYED, családi pótlék, gyermekgondozási díj)?
- 3-4 éves fius anyukák milyen játékok lapulnak most a gyerekszobában amik le kötik őket ebben a korban?Köszönöm
- Mikor látom, hogy ismerős anyukáknak milyen sikeres, jóképű...
- 4 hónapos a babád? Mi a napirendetek? Mikor és hány órát alszik nappal?
- Kisbabás Anyukák! Milyen a napirendetek?