3-4 éves fius anyukák milyen játékok lapulnak most a gyerekszobában amik le kötik őket ebben a korban?Köszönöm (tudásbázis)
Köszönöm, nekem kimaradt a zene az életemből. Csak a hangom miatt nem kerültem be az operába:))))))))
Most tanulom én is a gyerekkel. Megmondom őszintén élvezem én is. :)
Az már régen megy. Jobban dobol, mint egy iskolás. :)
Simán tudja jobb kéz, bal kéz..... melyikkel kell ütni. Tudja, hogy do,re,mi......
Szerintem jó hangja, hallása, ritmusérzéke van fiú létére.
Lego, puzzle, vonat, autó ( nem tudom megszámolni). Imád kreatívkodni, zenélni, énekelni. Főz, süt, tésztát gyúr. :) Szereti a szerepjátékokat (nagy színész :D)
Most a furulyával ismerkedik.
ha vannak különféle nagyságú dobozaid, ragaszd be az oldalukat papírral, fessétek ki és ezek lehetnek házak, garázsok, stb. Még állatkeretet is szeretnek építeni, amit napról napra lehet fejleszteni.. (
Tanács: a gyerek rajzát, munkáit ha ki akarod dobni, soha ne előtte tedd! Mond azt hogy nekiadtad ajándékba a szomszédnak, vagy a barátainknak, stb.
Elfeledtem, a bábozás iszonyú hasznos és vidám játék!
Egyszerű újra húzható is van de készíthetsz papírból is amit ráragasztasz hurkapálcára. Húzz ki egy zsineget és tegyél rá egy lepedőt e mögött jókat lehet bábozni a kis plüss állatoknak, mamának, stb.
Jó játék a zsírkrétázás, vízfesték, a gyurmázás. Ajánlom készíts sógyurmát, fele só, fele liszt pici víz. Szárítsd meg és fessétek ki festékkel. Lehet gyümölcsöket "sütiket készíteni sógyurmából" amit a kisállatok, a babák megesznek....
Rövid mondókák elmutogatva- ez is jó játék.
papírból tépés, és gyermekollóval vágás- szuper fejlesztő játék. Gyöngyfűzés. Fa építőkockákból garázs építés, ahova a kisautók bejárhatnak. Útépítés csomagolópapírból, stb. Mindig a meglévő játékeszközökhöz kell kitalálni valamilyen érdekes funkciót.
lego, dinoszaurusz minden mennyiségben és rengeteg mesekönyv......élen a dinós könyvekkel :) :D
társas játék , traktor és egyéb munkagépek, gyurma
Fa vasútpálya építése, azon Thomas mozdonyokkal játék (kitalál és eljátszik történeteket, nagyon édes). Ma pl. egyszercsak hallom: Jajjj, Spencernek eltört a dugattyúja, a műhelybe kell vinni :-DDD.
Puzzle 60-100db-os
Társasjáték (Teknő csenő, forma és színkirakós, kimondottan "piciknek" kifejlesztett társasok)
A legót, autót a fiam nem szereti :-)).
Duplo, Lego, temérdek mennyiségű jármű )autó, markoló, traktor stb.), egyszerűbb puzzle.
Ami most nagyon bejön a kisfiamnak az az Ikeában kapható fa vonatkészlet. Roppant egyszerű és nem is túl drága.
Ezen kívül imád főzni, így folyton elcseni a lábasaimat és a fakanalaimat. :)
További ajánlott fórumok:
- Falfestés a gyerekszobában
- Édesanyák dícsérete (irodalomban, képzőművészetben vagy Anyák napján gyerekszóval/
- Milyen szinűre fessem a gyerekszobát, ha borovi fenyő bútorok vannak benne?
- Hogyan varázsolj egyedi gyerekszobát
- Falfestés gyerekszobába sk.
- Mit ajánlotok a levegő max 5 fokos hűtésére tetőtéri gyerekszobába?