Falfestés gyerekszobába sk. (beszélgetős fórum)
Szia!
Ahol a füles is rajta van. azon inkább citromsárga, mert azon a képen egy megmaradt sárga falfestékkel (tehát nem temperával) lett a mackó kifestve. A nyulason ott már kevertem, de azt már vagy négy éve festettem, így sajna nem emlékszem pontosan milyen színekből.
Jó alkotást kívánok!
Szia!
Saját kézzel rajzolom, de, ha jól megnézed azt a képet ahol a füles és a tigris van, azon még látszanak a kockák a háttérben. A minta amiről másolom az is ugyanígy be van kockázva, így tudom tartani a méretarányt.
Rakjál fel képet, ha elkészültél, kíváncsi vagyok mit alkottál!
Sziasztok!
Feltettem képeket a gyermekszobák faláról! Sajnos nem túl jók a színek, a falon sokkal élénkebbek az ábrák!
Szia!
Kerestem a naplódban a rajzokat! A Bambit rajzoltad? Az nagyon szép lett!!
Szia!
Én indigóval szoktam felrajzolni a mintát,aztán kontúr,és kifestem.
Szinezőpasztát lehet venni az Auchanban is,ára kb 500-600 ft 125 ml,és több fajta színben van
Az akril festék is jó
Felrajzoltam grafittal a falra micimackóékat.Hú nagyon jól esik alkotni!!
Kérdés:kezdem festeni.Először kontúrozzam, vagy kifestem, és a végén húzzam meg a kontúrt?
Milyen az a színezőpaszta, hol lehet kapni?
Ára?
Sziasztok!
Én is festek a falra.
A naplómba vannak róla képek.
Feraktam utolsó bejegyzésnek a naplómba ,amit a lányomnak csinálgatok.
Kettővel lejjebb,meg az van,amit apukám emlékére csinálok.
Én a nővéremtől lestem el a technikát :)
Mi úgy csináljuk ,hogy kiválasztjuk a képet ,amit meg akarunk festeni,nyomtatónál beállításoknál lehet kicsinyíteni,nagyítani,akár poszter nyomtatást is lehet csinálni,akkor 4 lapra elosztja,és jóval nagyobb lesz.
Mi sima szinezőpasztával festünk,és víz alapú festékkel
Szia!
A tempera kiváló! Én azzal szoktam, a falat festeni.
Bármit lerajzolok, holnap teszek fel képeket. Az én módszerem a következő: mivel 3-5négyzetméteres felületeket festek én a kiválasztott figurát (meserészletet)a papíron felkockázom, majd a falfelületre is annyi kockát mérek ki, mint a minta papíron van. (kockák méretét a falon szabadon választhatod, attól függően, milyen nagyra akarod az ábrát.) Kicsit időigényes de kivetítő hiányában így biztos, hogy méretarányos lesz a rajz, mivel egy 3m magas hercegnő festésekor a kockák nélkül nem biztos, hogy tudnám tartani az arányokat (lehet a feje nagy lenne a testéhez képest, vagy fordítva).
Remélem elég érthetően írtam le, ha érdekel nekem hogy sikerült, holnap töltök fel képeket!
Jó éjszakát.
Andika
Szia:)
Én mindig kifestem a gyerekszobákat. A kontúrt jobban ki tudod vetíteni, és ceruzával vázolni. Akkor még hülyén fog kinézni. A festés temperával, világosabb színektől a sötét felé haladva. Csak akkor néz ki jól, mikor felmegy az utolsó, a fekete. Eltüntetni később csiszolás, plusz híg glettes lefedéssel:)
Ha akarod, küldj egy email címet, és küldök pár fotót azokról, amiket csináltam eddig.
Én hófehérke és a hét törpit és sok egyéb kisebb figurát festettem. Akvarell festékkel (sztem ua, mint a tempera)
Én sablon alapján készítettem. Ceruzával körberajzoltam a mintát, majd kiszíneztem és a végén húztam át feketével a kontúrt. Nagyon szép lett.
Sokszép képet láttam a neten sk. én is készítettem már de csak úgy, hogy nagy papírokat tettem a falra arra zsírkrétával.Most a falra szeretném, diavetítős technikával.Aki készített már így segítene?Ma nyomtattam ki dia méretű micimackó-idillt, de kivetítve homályos.színesben nyomtattam.Holnap próbálom fekete-fehérben, csak a kontúrt kinyomtatni.
És milyen festékkel lehet meszelt falra?tempera?vagy jobb ötlet?
További ajánlott fórumok:
- Falfestés a gyerekszobában
- Édesanyák dícsérete (irodalomban, képzőművészetben vagy Anyák napján gyerekszóval/
- Gyerekszobába falfestés!Aki csinálja, vagy aki csináltatott már!
- Milyen szinűre fessem a gyerekszobát, ha borovi fenyő bútorok vannak benne?
- 3-4 éves fius anyukák milyen játékok lapulnak most a gyerekszobában amik le kötik őket ebben a korban?Köszönöm
- Hogyan varázsolj egyedi gyerekszobát