Gyerekszobába falfestés!Aki csinálja, vagy aki csináltatott már! (tudásbázis)
Mi a gyerekszobában 13 éve, a beköltözésnél temperával festettük ki a rajzokat a falon.
Akkoriban még nálunk is mindenhol meszelt fal volt. A mai napig rajta van. Jó, hogy kissé megkopott már az idők folyamán, de hát 12 év az 12 év. Azóta a szoba már legalább 3-szor át lett festve rendes diszperziós festékkel, de ezt mindig körbefestjük, mert ugyan nagy gyerekeim vannak már, de ragaszkodnak a képhez.
Elvileg nem kellene a mésznek ledobnia a temperát.
Lehet, hogy az ismerősödnél a mész vagy a fal minőségével volt gond, azért dobta le.
Hát nálunk is hetek teltek el a végső kifejletig, de érdemes volt ennyit rágódni rajta. Mint tudjuk, a jó munkához idő kell :)
Legközelebb a háttérrel kezdem, akkor sok felesleges javítgatástól kímélem meg magam.
Így projektor segítségével felrajzolva különben nem volt nehéz a dolgom. Festeni szeretek, de a másolás nem az erősségem.
Egyszeruen gyonyoru!!! Nem kapok szavakat... :-)))
Gratulalok!!!
Az enyemekkel is haladgatok... csak lassan... :-(
Sajnálom, hogy egy jóindulatú ajánlás reklámszagú neked. A mester nem a férjem, csupán megérdemli a nyílvánosságot, mert szép a munkája.
Te nem ajánlottál még semmit jó szívvel másoknak?
A "MESTER" az ugye a ferjed???
Eleg kemenyen reklamozod...
Meg annyi kerdesem lenne ARWEN UNDOMIEL-hez... vajon hova tunt??? Ismeri vki???
Nagyon szomoru vagyok,hogy nincs itt... :-(((
Szerintem probald meg akrillal. Nalunk sem mesz van,hanem diszperzit,de a tempera,az nem hasonlithato ossze az akrillal.
Sok sikert!
Az akrilfestéket milyen alapra használtátok? Nálunk meszelt falak vannak, arra szeretnék festeni.
A körvonalakat taktikásan felrajzoltuk: projektorral kivetítettünk a Szilajból egy képet, és fél óra alatt körberajzoltuk. Már csak a festés várat magára.
Ma majdnem nekiálltam temperával, de egy ismerősömnek ledobta a meszelt fala ezt a fajta festéket. Pedig abból rengeteg van itthon.
Lendülettel kell laza csuklóból:)
Ne is add fel, sok sikert:)
Koszi,hogy meg van turelmed... Az ecsetem,amellyel az "arcoknak" a korvonalat festem nagyon vekony allitolag minosegi,de vhogy nem megy egyenes meg gorbe volnalakat huzni... gondolom igy jar az,aki nem tud festeni... :-(((
De nem adom fel... :-)))
A nagy felületekhez egyszerűbb ha az ember nagyobb méretű lapos ecsetet használ, a részletek kidolgozásához pedig többféle méretű körecsetet.
Mindegy milyen szőrből van,csak ne műanyag legyen:P
Szioka!
Elarulnad kerlek,hogy Te milyen ecseteket hasznalsz.
Az a bajom,hogy rajzolni tudok,de festeni nem...
Köszönöm én a Pannon color-ost használtam,művészboltban vettem:P
És tessék:)Jobb ha ezentúl én is az Auchan-ban vásárolok festéket?:D
Én a madaras teszkóban vett Pentart márkájút, mert csak ilyen volt, de utána nézegettem neten is és nagyon dícsérték - a tapasztalatok szerint ezt a legjobban fedő akrilfesték...
De nem értek ám hozzá, csak lelkes amatőr vagyok :)
Te milyen fajta akrilt használsz?
Mert én ezek szerint nagyon rosszat!
Mert nem elég jó a fedése ha falon használja az ember,több réteget kell felvinni belőle,és sokat fakul amikor megszárad...igaz minden festék fakul a falon száradás után vmennnyit:P
Hát én nézelődtem itt a neten,relatíve elég borsos árak vannak bár szerintem annak a fele a festék ára kb.
Én még nem tudom mennyiért fogom megcsinálni:P
330cm minta kb olyan 20-60 ezer másoknál ahogy nézelődtem ált. négyzetméterben számolnak.
És persze függ a figurák számától a háttér bonyolultságától,a fal minőségétől stb.
Szioka!
En most festek a gyerekszobaba es azt szeretnem kerdezni,hogy egy 330 cm hosszu rajz kb mennyibe kerul,vmint miert nem akarsz akrilt hasznalni,ha masnal festessz?
Udv!
Köszönöm a segítséget,de az az igazság h nem saját részre lesz,hanem felkértek hogy csináljak párat.
De nem tudom h mennyit kérjek érte,és hogy melyik az a festék ami még jó minőségű is és viszonylag jó az ára is:P
Saját részre akrillal szoktam dolgozni,de nyilván ha fizetnek érte akkor nem ezt a festéket választom:)
További ajánlott fórumok:
- Van akinek a párja csináltatott DNS tesztet és kiderült, mégsem az övé a gyerek?
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Falfestés a gyerekszobában
- Ha útlevelet csináltatok kislányomnak, mert ki akarunk menni nyaralni Angliába, ott kell lenni az apának mikor csinálják?
- Miskolcon melyik cukrászda vállal olyat, aki formára csinálja amit kérek? Thomas a gőzmozdonyt szeetnék csináltatni.
- Falfestés gyerekszobába sk.