Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Anyósom édeskáposztája recept

Anyósom édeskáposztája recept

Az Anyósom édeskáposztája hozzávalói:
1 fej közepes nagyságú káposzta kb 1 kg
500 gr nyers sertés oldalas, de lehet több is
1 fej vöröshagyma

őrölt bors
1 kanál zsír vagy olaj
2-3 babérlevél
4-5 közepes krumpli

A rántáshoz
1 kanál zsír vagy olaj
4-5 gerezd fokhagyma
2 kanál liszt


Anyósom édeskáposztája

Az Anyósom édeskáposztája elkészítési módja:
A vöröshagymát megpirítom, ráteszem az összeszelt oldalast, néhány percig dinsztelem. A káposztát nagyobb szeletekre, darabokra vagdosom és megy az oldalas tetejére. Félig megöntöm vízzel és fűszerezem. A kockára vágott krumplit később teszem a fazékba. Fedő alatt puhára főzöm. Elkészítem a fokhagymás rántást és vízzel hígítva ráöntöm. Pár percig még forralom.

Ha elforr a víz és nem puhult meg a káposzta. Forrásközben lehet pótolni a hiányzó vizet.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az anyósom édeskáposztája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook