Anyósom édeskáposztája recept
Az Anyósom édeskáposztája hozzávalói:1 fej közepes nagyságú káposzta kb 1 kg
500 gr nyers sertés oldalas, de lehet több is
1 fej vöröshagyma
só
őrölt bors
1 kanál zsír vagy olaj
2-3 babérlevél
4-5 közepes krumpli
A rántáshoz
1 kanál zsír vagy olaj
4-5 gerezd fokhagyma
2 kanál liszt
Az Anyósom édeskáposztája elkészítési módja:
A vöröshagymát megpirítom, ráteszem az összeszelt oldalast, néhány percig dinsztelem. A káposztát nagyobb szeletekre, darabokra vagdosom és megy az oldalas tetejére. Félig megöntöm vízzel és fűszerezem. A kockára vágott krumplit később teszem a fazékba. Fedő alatt puhára főzöm. Elkészítem a fokhagymás rántást és vízzel hígítva ráöntöm. Pár percig még forralom.
Ha elforr a víz és nem puhult meg a káposzta. Forrásközben lehet pótolni a hiányzó vizet.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: barai, 2023. ápr. 10. 16:45
Az anyósom édeskáposztája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.