Tökös gibenyica. recept
A Tökös gibenyica. hozzávalói:(Szerb tökös pite)
1 kg liszt
25 dkg margarin
só
2,5 dl langyos víz (ha kell még adok hozzá vizet, hogy jó ruganyos tésztát készítsek)
Töltelékhez:
kb. 2 kg sütőtök
kb 10 ek cukor
1- 2 dkg fahéj
A Tökös gibenyica. elkészítési módja:
Jól nyújtható tésztát gyúrok. Két részre osztom. Az egyiket kinyújtom, és vajazott tepsibe teszem. Rárakom a reszelt tököt. Megszórom fahéjjal és cukorral, majd betakarom a másik kinyújtott lappal. Villával megszurkálom, és előmelegített sütőben kb 1 óra alatt készre sütöm.
A sütőből kivéve nedves konyharuhával letakarom, hogy kicsit puhuljon.
Porcukorral szórva, kockákra vágva tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: barai, 2023. ápr. 9. 19:27
A tökös gibenyica. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.