Szentjánoskenyeres, almás kalács recept
A Szentjánoskenyeres, almás kalács hozzávalói:4 tojás
100 gr kristálycukor
100 ml tej
100 ml olaj
130 gr liszt
100 gr Szentjánoskenyér
2 vaníliás cukor
1 sütőpor
500 gr alma
Glazúrhoz
150 gr főzőcsokoládé
6 kanál olaj.
A Szentjánoskenyeres, almás kalács elkészítési módja:
Az almát lereszelni, a tojást a cukorral kikeverni hozzáadni a tejet, olajat, lisztet, sütőport a végén a szentjánoskenyeret és az almát. Sütőpapírral bélelt tepsibe önteni és mehet a sütőbe 180 fokon kb fél óra alatt megsül. Mikor kisült ráönteni az olajjal összekevert,felolvasztott csokit. Ha kihűlt lehet szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: barai, 2023. ápr. 8. 16:15
A szentjánoskenyeres, almás kalács elkészítési módja és hozzávalói.