Étcsokis keksz recept

Az Étcsokis keksz hozzávalói:
25 dkg liszt
20 dkg étcsoki
14 dkg cukor
1 tojás
1 cs. vaníliás cukor
fél teáskanál szódabikarbóna
csipet só

Az Étcsokis keksz elkészítési módja:
A vajat megolvasztjuk fél perc alatt a mikróban. Ne legyen túl forró. Majd habosra keverjük a cukorra. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojást. Utána a darabokra vágott csokit is. A lisztet összedolgozzuk a sóval és a szódabikarbónával (én fél csomag sütőport szoktam tenni, dupla adagba egy csomagot), majd beleforgatjuk a masszába. A végén már nehezen lehet keverni, az állaga pedig a gyurmáéra emlékeztet. A tésztából kb. 12-16 darab golyót készítünk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól nagyobb távolságra, mert a kekszek sütés közben jól elterülnek. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 12 perc alatt (alsó felső sütési mód elektromos sütőben). A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert könnyen törik.
A sütik nagyon puhák mikor kivesszük a sütőből, de ahogy hűl, úgy szikkad meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tímea_, 2023. ápr. 7. 13:09
Az Étcsokis keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.